Régió

Újra meghirdette méhecskés versenyét a Lidl

Komárom | Országszerte 10, egyenként 87 ezer euró értékű játszóteret nyerhetnek településüknek a lakosok azon a szavazáson, amelyet már 4. éve hirdet meg a Lidl üzletlánc. A versenybe azok a települések kapcsolódhatnak be, ahol működik az üzletláncnak legalább egy boltja. 2016 és 2018 között már 30 korszerű játszóteret építtetett a Lidl, összesen 2,6 millió értékben.
V. Krasznica Melitta

2019. január 16. 14:00

Komáromba tavaly került méhecskés játszótér (Fotó: komaromonline.sk)

Idén a 104 megszólított település közül 69 jelentette be részvételi szándékát, az egyik feltétel az volt, hogy az önkormányzat megfelelő helyet tudjon felkínálni. Idén öt kategóriában hirdettek versenyt; a 12 ezer alatti, 12 és 20 ezer, 20 és 33 ezer, valamint 33 ezer feletti lélekszámú települések mellett először külön kategóriát alakítottak ki az előző években már nyertesek részére. Az elmúlt években a dél-szlovákiai régióból több önkormányzat is bekapcsolódott a játékba, a lakossági összefogásnak köszönhetően így készült ún. méhecskés játszótér Komáromban, Párkányban, Ipolyságon, Vágsellyén, Léván, Szencen vagy Rimaszombatban.

Egy-egy ilyen szavazás a közösség mobilizációs erejét is mutatja, a közösségi hálón külön csoportok alakulnak erre a célra, egymást biztatják az emberek a szavazásra. Kategóriánként a két legtöbb szavazatot kapott település nyer. A verseny feltételeiről és a szavazás módjáról, valamint a verseny aktuális állásáról a www.zihadielko.lidl.sk honlapon találnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A szavazás január 14-én kezdődött és február 28-ig tart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ezreket ment meg évente a defibrillátor

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?