Régió

Új rendőrparancsnokot választanak Nagykaposon

Nagykapos | Bővítik a Nagykaposi Városi Rendőrség létszámát, és hamarosan új parancsnokot neveznek ki a testület élére.
Leczo Zoltán

2018. szeptember 8. 17:08

Illusztrációs felvétel - TASR

A városi rendőrséget 1992-ben alapították, 1994-ben összesen tízen teljesítettek itt szolgálatot. Miután megváltoztak a városi rendőrségek működését szabályozó törvények, 2000 után az alkalmazottak közel fele távozott, és hosszú ideig nem is töltötték fel a létszámot. Majd a városvezetés fokozatosan emelte az alkalmazottak számát, volt olyan időszak, amikor a parancsnokkal együtt már kilencen teljesítettek szolgálatot. Amikor azonban a testület előző parancsnoka távozott, nem alkalmaztak új embert, hanem a rendőrök közül neveztek ki vezetőt. Petrikán Péter polgármester elmondta, idén azonnali hatállyal megszüntették a parancsnok munkaviszonyát, mivel munkájával kapcsolatosan súlyos szabálysértések gyanúja merült fel. Néhány hónapja egy lakossági bejelentés alapján kezdtek vizsgálódni, majd az eljárás során kiderült, legalább egy esetben jogszerűtlenül járt el a volt parancsnok a közlekedési kihágások szankcionálása során. Az eset kapcsán a rendőrség területileg illetékes szervei hivatali visszaélés gyanújával indítottak vizsgálatot.

Petrikán Péter elmondta, mivel nemrég egy másik személy is távozott a városi rendőrségtől, úgy határoztak, meghirdetik a két megüresedett állást. Minél hamarabb új vezetőt is szeretnének kinevezni testület élére, erre valószínűleg már az önkormányzat egyik őszi tanácskozásán sor kerül. A Nagykaposi Városi Rendőrség működtetése egyébként évente kb. 150 ezer eurójába kerül az önkormányzatnak.

 

2018. június 17. 12:14

Visszaéléssel gyanúsítják a nagykaposi rendőrparancsnokot
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nincs elegendő állás a főiskolát végzetteknek

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Sergio Ramos és a Real Madrid is a legrosszabb arcát mutatja

Meghalt Karl Lagerfeld

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?