Régió

Új emlékoszlopra gyűjt a Csemadok Magyarbődön

Magyarbőd | 1991-ben állítottak emlékoszlopot Magyarbődön az 1848-as forradalom és szabadságharc kassai csatája áldozatainak emlékére.
Németi Róbert

2017. január 26. 17:56

Az alapzat az évek során megrongálódott, ezért most újat készítenek. A másolat felavatását a március 12-i ünnepségen tervezik. 
 
„Kassán minden évben megünnepeljük március 15-ét, és bizonyosan sokan részt vettek már azokon a koszorúzásokon is, amelyeket a városhoz közeli Magyarbődön tartottunk annak emlékére, hogy a szabadságharc kassai csatájának áldozatait az ebben a községben szolgáló református lelkész merte csak eltemetni” – nyilatkozta Kolár Péter, a Csemadok kassai városi választmányának elnöke. A megemlékezést mindig a 90-es évek elején állított kopjafánál tartják, de az oszlop földben lévő részét az évek során nem kezelték kellően, ezért mára szétmállott. „Idén március 12-re tervezzük a magyarbődi megemlékezést, és akkor szeretnénk felavatni az oszlop másolatát is, amelynek elkészítése már megkezdődött” – magyarázta Kolár, aki elmondta, a megvalósításhoz szükséges összegnek csak egy része van meg, hiszen a temető rendbetétele sok pénzt emésztett fel. Az építési munkálatokhoz eddig a helyi önkormányzat, a református egyház, Magyarország Kassai Főkonzulátusa és a helyi Csemadok járult hozzá, de szeretnék, ha mások is bekapcsolódnának a támogatásba, ezért gyűjtést indítottak. A támogatás legalacsonyabb összege 1 euró, az összeget készpénzben, személyesen a Csemadok Kovács utca 38 alatti titkárságán vagy átutalással várják az OTP Bankba, a SK71 5200 0000 0000 0559 7424 SWIFT: OTPVSKBX számlaszámra.
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: 35 új fertőzöttet találtak kedden, haláleset nem volt

koronavírus

Koronavírus - Megjelent a delta variáns Szlovákiában

Kassa

Folytatódik a kánikula, délen hőségriadót rendeltek el

Kassa

Kassán is beindult a strandszezon

Nyárasd

Elkerülő utakat terveznek

sport a tévében

A magyarok és a szlovákok utolsó Eb-csoportmeccse a tévében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.