Régió

Új buszt kaptak a vajkai lakosok

Dunaszerdahely/Vajka | Dunaszerdahelyen adták át azt az új buszt, amelyet Álló Donát, Vajka polgármestere vett át.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 18. 15:38

Nagyszombat megye, Vajka község és a Szlovák buszvállalat közös erőfeszítésének eredménye az új vajkai kisbusz - A szerző felvétele

A régi már nagyon rossz állapotban volt. A legutóbbi motorcseréért több mint 4 ezer eurót kellett fizetnie a községnek. A vajkai, a bodaki és a doborgazi lakosok számára létszükséglet ez a busz, hiszen minden hivatal, orvosi rendelő Somorján van. Hogy eljussanak a városba, először is komppal át kell kelniük a víztározón. „Piackutatást végeztünk, hét helyen is érdeklődtünk. Végül egy egyszerűsített közbeszerzési eljárás után a Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat (SAD) ajánlataa mellett döntöttünk, akik nagyon jutányos áron kínáltak egy Iveco kisbuszt” – nyilatkozta lapunknak Álló Donát. Az előző buszt, ami egy Ford Tranzit volt, még 2008-ban kapta a község Nagyszombat megye támogatásával. Az új busz megvásárlásához is több helyről próbált a falu segítséget kérni, de nem jártak sikerrel sem a Vízgazdálkodási Vállalatnál, sem az előző kormányfő hivatalánál. Végül ismét a nagyszombati önkormányzat segített 10 ezer euróval a maradék, közel nyolcezer eurót a község állja. „Ez egyhét éves kisbusz, 190 ezer kilométer van rajta és kitűnő műszaki állapotban van. 18 utas szállítására alkalmas, és naponta ötször fog ingázni Vajka és Somorja közt” – zárta a polgármester. Az első járat már tegnap délután el is indult Vajkáról. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

10 százalékra csökken egyes élelmiszerek áfája

Előzés közben szenvedett súlyos balesetet a motoros

Különleges jelek a somorjai utakon

Saját templomából lopott műkincseket egy pap

Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban

Lépésekben bölcsességtől bölcsességig

Legfrissebb galériák
Olvasta már?