Régió

Tovább foltozgatják a pozsonyi főállomást

Pozsony | A májusban kezdődő jégkorong-világbajnokság előtt csak kisebb javításokat tervez a Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) a főállomáson. Továbbra is a hosszú távú tervek között szerepel a nagyon rossz állapotban lévő, korszerűtlen állomásépület teljes felújítása.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. január 22. 16:10

Új világító felirat elhelyezése, a világítás cseréje, a virágcserepek átalakítása, alapos takarítás és a reklámfelületek eltávolítása – így tenné kellemesebbé a Szlovák Vasúttársaság a főállomás épületét a jégkorong-világbajnokság előtt. A tervek szerint áprilisig elvégzik a változtatásokat. Négy új pénztárat is nyitnak a váróteremben, ahol lecserélik az üvegfelületek kopott ragasztásait, új tájékoztató grafikont is elhelyeznek, letakarítják és kicserélik a lámpákat és alaposan megtisztítják a padlót, a lépcsőket, a korlátokat és a burkolatot. Michal Lukáč, a vasúttársaság szóvivője a TASR hírügynökségnek azt mondta, a vasúttársaság fizeti a tervezett munkák költségeit, de csak a versenypályázatok lefolytatása után derül ki, mennyibe kerül a foltozgatás a társaságnak. Decembertől külön munkacsoport foglalkozik a főállomás felújításával, az ő feladatuk volt az is, hogy kivitelezhető részleges megoldásokat javasoljanak.

A kormány tavaly 2,8 millió eurót különített el a főállomás felújítására, de a pénzt csak a később használná fel a társaság. A szóvivő azzal érvelt, hogy ha a világbajnokság kezdetéig akarnák felújítani az épületet, az nemcsak jelentősen megdrágítaná a munkát, hanem az utasoknak is kényelmetlenségeket okozna. Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere szerint azonban a további toldás-foldás nem megoldás, csak arra jó, hogy kevésbé lesz szégyellnivaló a pályaudvar épülete. A főpolgármester nyílt építészeti versenypályázat keretében átalakíttatná az állomást és környékét. Vallo a napokban találkozik a ŽSR és a közeledésügyi minisztérium képviselőivel. (TASR, béva)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?