Régió

Több százan voltak kíváncsiak a Kaskády vízerőműre

Vágkirályfa | Pénteken és szombaton nyitott napot tartottak a vágkirályfai vízerőműben, rengeteg látogató volt kíváncsi az erőműre. Sokan a víztározó partján ünnepelték a víz világnapját.
Bartalos Éva

2019. március 23. 18:56

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat által megrendezett nyitott napon az érdeklődők bejárhatták az erőmű környékét, megnézhették a zsilipkamrát, a gépházakat, megtudhatták, hogyan működik a víztározót lezáró vízmű és hogyan lehet összeilleszteni a jól bevált harmincéves gépeket a modern, kétéves eszközökkel. 

“Sokat járunk ide kerékpározni és sétálni, örülök annak, hogy most nem kellett megfordulni a zárt kapunál, és bejöttünk körülnézni” - mondta az egyik járókelő.

Mások azt fájlalták, hogy nem nyitották meg az összes részt a látogatók előtt. A vízgazdálkodási vállalat a  Víz világnapja alkalmából országszerte több vízművet is megnyitott a látogatók előtt.

A Kaskády-ként ismert víztározó és vízmű 1985-ben készült el. Több célt szolgál a Vágsellye és Szered között, Vágkirályfal és Vága mellett elterülő komplexum, az energiatermelésen kívül kavicsbányászatra, haltermelésre is alkalmas, árvízvédelmi feladata is van, és víztározó is. A környéke közkedvelt kirándulóhely, a gáton kerékpárút halad végig. A közel 11 négyzetkilométer kiterjedésű víztározóban mintegy 52 millió kömbéter víz van. A 4,5 méter széles zsilipkamra 25 perc alatt telik meg vízzel.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Manfred Weber a nacionalisták ellen hirdetett harcot

EP-kampány: az MKP Európát félti, a Híd még kivár

Legfrissebb galériák
Olvasta már?