Tizenöt járás fekete besorolású, köztük a Dunaszerdahelyi és a Galántai is

országos tesztelés

Szlovákiában jelenleg 15 fekete besorolású járás van, ahol a legmagasabb, negyedfokú a Covid-19 betegség terjedésének kockázata.

A Simonyi, Dunaszerdahelyi, Galántai, Szinnai, Nyitrai, Vágsellyei, Aranyosmaróti, Nagyrőcei, Rozsnyói, Báni, Vágújhelyi, Galgóci, Pöstyéni, Nagyszombati és Garamszentkereszti járásokról van szó. A kormány a szerdai (február 10.) ülésén hagyta jóvá, hogy hétfőtől az ún. Covid-automatán belül megkülönböztetik a járásokat a fertőzöttségük mértéke szerint.

51 járásban harmadfokú, bordó riasztás, tizenháromban pedig másodfokú, piros riasztás érvényes.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a Covid-automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?