Régió

Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári vasútállomás mellett parkoló autókat

Érsekújvár | Több tucat kerékbilincset tettek fel az érsekújvári városi rendőrök azokra a gépkocsikra, amelyekkel tilosban parkoltak a vasútállomás környékén, hogy felhívják a gépkocsivezetők figyelmét a közelben nyílt új parkolóra, és gördülékenyebbé tegyék a forgalmat a posta, illetve a közeli lakóházak környékén.
Száz Ildikó

2020. január 24. 12:00

Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári vasútállomás mellett parkoló autókat
Az új parkolókat térfigyelő kamerákkal figyelik és ingyenesek. - A szerző felvétele

Jozef Tököly, az Érsekújvári Városi Rendőrség parancsnoka elmondta, tűrhetetlen állapotok uralkodtak a vasútállomás közelében amiatt, hogy a gépkocsivezetők figyelmen kívül hagyták a tiltótáblákat. Elfoglalták a járdákat, a környező lakóházak előtti parkolóhelyeket, és nehezítették, időnként blokkolták a forgalmat a posta környékén.

Új parkolóhelyek

Érsekújvár önkormányzata a közelmúltban két tágas parkolót nyitott a vasútállomásnál, az egyik harminchat férőhelyes parkolót a Cirill-Metód utcában adták át a városi Brantner társasággal együttműködve a lakosok kérésére, és tizenhárom fát ültettek ki a környéken. A másik parkolót az egykori dohánygyár melletti kazánháznál nyitották meg, néhány méterre a vasútállomástól, ahol korábban építkezési hulladékot tároltak. A hetvenöt férőhelyes ingyenes, térfigyelő kamerával ellátott parkolót azok is használhatják, akik motorkerékpárral vagy furgonnal közlekednek. Ezt az új parkolót azonban eleinte ignorálták a gépkocsivezetők és továbbra is az állomástól néhány lépésre levő járdákon parkoltak vagy az egykori kereskedelmi iskola épületénél levő füves területen.

Hiányoznak a táblák

Jozef Tököly elmondta, a hét első napjaiban több gépkocsivezetőt is megbüntettek, szerdán tizenhat autóra szereltek fel kerékbilincset.

„Hiányolom a tájékoztató táblákat a vasútállomás környékéről, amelyekkel tájékoztatnák a gépkocsivezetőket az új parkolási lehetőségről. Harminctól ötven euróig terjedő bírságot szabhatunk ki a tilosban parkolókra. Előfordult, hogy csak figyelmeztettük a távolból érkező, idős, az érsekújvári közlekedési helyzetben nehezen eligazodó gépkocsivezetőket. Nem az a célunk, hogy büntessünk, megfélemlítsünk bárkit is, de figyelembe kell vennünk a vasútállomás környékén élők igényeit is”

– hangsúlyozta Jozef Tököly.

Egy Udvardról érkező nyugdíjas házaspár elmondta, a gyerekeik figyelmeztették őket az egyik érsekújvári közösségi oldalon megjelent fényképre és a kerékbilincsekre, tudták, hogy nem parkolhatnak le bárhol a járási székhely vasútállomásánál. Öt-hat perccel hosszabb az út az állomásra az új parkolóból, de legalább biztonságban tudják az autót.

A városi rendőrök ezekben a napokban nem csak a vasútállomás környékén szigorították az ellenőrzést. Huszonöt gépkocsivezetőt büntettek meg a Janko Kráĺ utcában, ahol továbbra is a járdaszegélyen vagy a főút mentén parkolnak, és hasonló a helyzet a Tátrai utcában, valamint az érsekújvári gyalogsétányon. A város központjában is csaknem húsz gépkocsira került kerékbilincs, mert a gépkocsivezetők a fizetős parkolók helyett a zöldterületet választották.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus vásárlás

Újra megrohamozhatjuk a boltokat

parlament k
Frissítve

A parlament elfogadta a világjárványra reagáló pénzügyi intézkedéseket

parlament k
Frissítve

A munkanélküliek az eddiginél tovább lesznek jogosultak a segélyre

Igor Matovič

Még szigorúbb intézkedések jöhetnek húsvétra

Tavaly ezen a napon kékbe öltözött Érsekújvár főtere

Lelki segélyvonal és tanácsadás az autizmussal élők családjainak

parlament k

Csak a következő ülésen szavaznak a belügyminisztérium javaslatairól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.