Szeptemberben átadhatják az új parkolót

GA-Sever-parkoló
Galánta |

A nyár végére szeretnék befejezni az Északi lakótelepen elkezdett területrendezés utolsó fázisát. Nemcsak kényelmesebbé, hanem biztonságosabbá is válik a közlekedés a városrészen.

Az Északi (Sever) lakótelepen a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül a több tucatnyi parkolóhely a Gejza Dusík Alapiskola előtt, valamint az a kerékpárút és a járda, amelyeket a meglévőkhöz kapcsolnak hozzá. Eva Vašáková, a Városi Hivatal beruházási és közlekedési osztályának vezetője lapunknak elmondta, a folyamatban lévő építkezés a folytatása annak a projektnek, amely az alapiskola környékét érintő közlekedésszervezési változásokat tartalmazza. „A projekt célja, hogy a Gejza Dusík Alapiskola előtt megépülő körforgalommal és parkolóhelyek kialakításával kényelmesebb és biztonságosabb legyen a közlekedés a lakótelepen. Az első fázisban a körforgalom és több parkolóhely már elkészült a pedagógusok részére, most pedig elérkeztünk a befejezéshez, amelynek során több mint harminccal növekszik a parkolóhelyek száma az iskola előtt. Úgynevezett zöld parkoló készül, hogy a csapadékot ne kelljen a szennyvízcsatornába vezetni, hanem a területen maradhasson. A kerítést az iskola területére, nagyjából két méterrel beljebb helyezik át, hogy megnövekedjen a rendelkezésre álló terület, de az út szélessége megmaradjon. Egyúttal kerékpárút és járda is készül, annak meghosszabbításával, amely a temető előtt vezet a West lakótelepen keresztül egészen az említett alapiskoláig, így a gyerekek kerékpárral járhatnak iskolába. A város engedélyt kapott arra, hogy kivágja az épület előtt álló fákat, de úgy döntöttünk, megtartjuk azokat, hiszen számunkra fontos, hogy minél több zöldterület, növény legyen a környezetünkben” – részletezte az osztályvezető. Hozzátette, azért volt fontos a projekt megvalósítása, mert tarthatatlan volt a helyzet, amikor a reggeli csúcsidőben a gyerekeiket az iskolába szállító szülők az épület előtt nem tudtak leparkolni és gyakran megálltak az úton. „Szerencsére eddig nem történt baleset, de közlekedésbiztonsági szempontból már nagyon időszerű volt az építkezés. Mivel nem volt járda az iskola előtt, ezért mindenki a bejárati ajtónál próbált megállni, feltartotta a forgalmat. A körforgalom megépítésével nemcsak az autósoknak, hanem a gyalogosoknak is elegendő teret sikerült kialakítani. A járda magasabban helyezkedik el, mint az úttest, ezért biztonságosabb” – magyarázta Eva Vašáková. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!