Régió

Szavazással nyertek játszótereket

Több dél-szlovákiai városban – miután sikeresen szerepeltek a Lidl üzletlánc által meghirdetett Žihadielko-Fullánkocska versenyben – épülhet úgynevezett méhecskés játszótér. Komárom, Ógyalla és Érsekújvár kategóriájában az első, Rimaszombat a második helyen végzett és nyert játszóteret.
V. Krasznica Melitta

2019. március 10. 11:12

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

Az üzletlánc 2016 óta minden évben meghirdeti szavazásos versenyét azon települések részére, ahol legalább egy boltja működik. A vetélkedés országszerte tíz, egyenként 87 ezer euró értékű játszótérért folyik. Mivel idén a városok nagysága szerinti kategóriák mellett egy új kategóriát is hirdettek az előző évek nyerteseinek, így Komárom és Rimaszombat ismét bekapcsolódhatott a küzdelembe, és a lakosok összefogásának köszönhetően mindkét városban már a második méhecskés játszótérnek örülhetnek a gyerekek.

Komárom és Gúta a Tesco alapítványa „Ön dönt, mi segítünk” szavazásos versenyében is sikeres volt. Ebbe a versenybe a lakókörnyezetek szépítését, az egészséges életmódra való nevelést, a közösségek építését célzó pályázatokkal nevezhettek önkormányzatok, civil szervezetek, csoportok. A verseny meghirdetői az egyes Tesco áruházak vonzáskörzetét alapul véve 77 régióra osztották az országot, és régiónként 3 pályázat kapott támogatást. A komáromi körzetben az áruházlánc vásárlóitól a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola Játsszunk együtt pályázata kapta a legtöbb szavazatot, és nyert 1300 eurót egy játszótér kialakítására. Másodikként a Selye utcában tavaly elkészült új játszótér parkosítására nyert 600 eurót. A Mi Gútánkért Polgári Társulás pályázata lett a harmadik. Ők 300 eurót kapnak, amit egy speciális játszótér létrehozására használnak fel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetések várnak a sofőrökre

Šefčovič fontos posztot kaphat Brüsszelben

Átadták a Madách-díjat

Érsekújvár kulturális főváros lesz

Žitňanská: A parlament nem teljesítette a kötelességét

Csetneki vízivár, a Bebekek ősi fészke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?