Régió

Sok az ittas sofőr az utakon

A rendőrség közleménye „szörnyűnek“ minősítette a múlt hetet Zsolna megye útjain, sok ittas sofőrt igazoltattak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. február 19. 15:12

A kaminosofőr 3 ezrelékes eredményt "produkált" - Rendőrségi felvétel

Zsolna megyében összesen 34 sofőr szervezetében mértek alkoholt, ebből 12-nek több mint egy ezreléknyi alkohol volt a szervezetében.

Három részeg sofőr balesetet is okozott, ezek közül a fenti képen látható kamionsofőrt emelték ki a rendőrök, aki az árokban végezte járművével.

A kamoinsofőr szervezetében 3 ezreléknyi alkoholt mértek.

 

Nyitra megyében sem jobb a helyzet

Egy Renault Laguna sofőrje a lévai járásbeli Ipolyszakállos (Ipeľské Sokolce) és Tesmag (Tešmák) között pénteken, február 16-án lesodródott az útról, egy emelkedőnek ütközött és kétszer megpördült a tengelye körül. A 28 éves, tesmagi sofőr sérülések nélkül megúszta a balesetet. Az alkoholtesztje 1,71 ezreléket mutatott – számolt be róla hétfőn Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője. A férfit őrizetbe vették.

baleset
 

Baleset történt szombaton, február 17-én a lévai járásbeli Nagytúron (Veľké Túrovce) is. Egy Škoda Octavia 20 éves, ipolypásztói (Páštovce) sofőrje egy bal kanyarban kisodródott az útról az árokba, de sikerült továbbhajtania. Ezt követően nekiütközött az egyik családi ház kerítésének. Az ittas sofőrt azonban ez sem állította meg, továbbhaladt, amíg aztán egy fa, egy gázcsatlakozó és az elektromos vezeték végérvényesen útját nem állta. Az illető megsérült, kórházba szállították. A leheletében 1,31 ezreléknyi alkoholt mutattak ki. Az autón keletkezett kár összege eléri a 2000 eurót. A családi ház kerítésében mintegy 200, a gázcsatlakozóban és a vezetékekben mintegy 500 eurós kár keletkezett.

baleset
  

Ugyanezen a napon Komáromban (Komárno) is balesetet okozott egy ittas sofőr. Az illető szombaton reggel 9 óra előtt egy Škoda Felíciával belehajtott egy parkoló Suzuki gépkocsiba a Duna rakparton, amely az ütközés következtében nekikoccant két másik autónak, egy Fiat Puntónak és egy Mazdának. A 31 éves, komáromi sofőr elhajtott a baleset helyszínéről, és az Eötvös utcában parkolt le. A rendőrök itt alkoholtesztnek vetették alá, a szonda 1,96 ezreléket mutatott. A parkoló autókban keletkezett kár összege csaknem 2000 eurót tesz ki. A Felíciában esett kár összege eléri a 200 eurót. A balesetben senki sem sérült meg.

Mindhárom férfi ellen tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében indult eljárás. (TASR, ú)

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?