Régió

SHMÚ: Vasárnapig marad a kánikula

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatása szerint a következő napokban is folytatódik a rendkívüli hőség. Az ország nyugati részén a kánikula várhatóan szombatig, keleten vasárnapig fog tartani. Jövő hét elején valamivel hűvösebb lesz, de Dél-Szlovákiában ekkor is 30 fok körüli lesz a levegő hőmérséklete.
TASR

2019. június 12. 14:44

Mivel az elmúlt napokban délről és délnyugatról meleg, trópusi levegő áramlott be Szlovákia térségébe, a június 1. és 11. közötti időszak a SHMÚ mérései alapján nagyon melegnek mondható. A hónap első felében mért átlaghőmérséklet 3-5 fokkal haladta meg az 1981 és 2010 között mért átlagot.

Nyugat-Szlovákia déli részén ráadásul trópusi éjszakák is előfordultak. Keddről szerdára virradó éjszaka például Pöstyénben 22,4 fokot, Konyha községben pedig 21,5 fokot mértek. A rendkívül meleg éjszaka fő oka a délkeleti szél volt. A meteorológusok szerint trópusi éjszaka volt Rimaszombatban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?