Régió

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Összesen 106 hiányosságot fedeztek fel a tűzoltó szakértők a szabadulószobák országos tűzbiztonsági ellenőrzése során – tájékoztatta a TASR-t Katarína Križanová, az országos tűzoltó-parancsnokság munkatársa.
TASR

2019. július 18. 12:00

Illusztráció - Bc.art. Robo HUBAČ

A szlovákiai ellenőrzést azután rendelték el, hogy a lengyelországi Koszalinban tavasszal tűz ütött ki egy szabadulószobában és öt fiatal lány nem tudott kimenekülni.

A biztonsági ellenőrzések során kiderült, hogy csak körülbelül minden tízedik szabaduló szobarendszerben van vészkijárat, hordozható tűzoltókészülék, biztonsági világítás, a tűz továbbterjedését akadályozó biztonsági ajtó, tömlős tűzcsap és elektronikus központi tűzjelző-berendezés.

A tűzoltóság 48 üzemeltetőnél végzett ellenőrzést, összesen 106 hiányosságot fedezett fel. Három üzemeltetőt bírságolt meg, kettőt Eperjes, egyet Kassa megyében, 700 euró összértékben.

Az ellenőrzések során az is kiderült, hogy egyes szabadulószobákban a játék során nyílt lángot is használnak, ráadásul gyúlékony anyagok közelében.

„Egyetlen szabadulószobát sem erre a konkrét célra építettek, hanem eredetileg más célokra használt épületekben alakították ki őket, és az esetek 90 százalékában erről nem is tájékoztatták az építésügyi hivatalt” - részletezte Križanová.

A szakértők több biztonsági intézkedés bevezetését írták elő az üzemeltetőknek: az ilyen objektumokban két vészkijáratot kell kialakítani, biztonsági kamerarendszert kell felszerelni és meg kell tiltani a nyílt láng használatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hatéves kora óta rendőrnek készül a somorjai kenus lány

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Brazília elnöke engedélyezte, hogy a hadsereg is közreműködjön az esőerdőtüzek megfékezésében

Megújul a vágsellyei állomás

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?