Fekete krónika

13 szabadulószobát zártak be Lengyelországban, miután bennégett egyben 5 lány

Koszalin | A Koszalinban működő szabadulószobában történt, öt 15 éves lány életét követelő tűzvész után országszerte ellenőrzéseket tartott és tizenhárom szabadulószobát zártak be.
MTI

2019. január 6. 14:50

Egy családi házban működött a szabadulószoba, ahol a borzasztó tragédia bekövetkezett. Az öt 15 éves lány egyikük szülinapját ünnepelte, ajándéknak szánták  a szabadulási kalandot (TASR/AP-felvétel) 

Szombat délutánig  178 szabadulószobát ellenőriztek, ebből 129 nem felelt meg teljesen a törvényekben megszabott követelményeknek.

Mateusz Morawiecki miniszterelnök rendkívül tragikusnak nevezte a történteket. Kulcsfontosságúnak nevezte annak ellenőrzését, hogy az ilyen szórakozóhelyeken betartják-e a vonatkozó előírásokat. Az erről szóló részletes zárójelentést a hatóságok a legközelebbi napokban mutatják.

A lengyel tűzoltóság főparancsnoka, Leszek Suski  elmondta, az ellenőrzés országszerte folytatódik. A belügy közleménye szerint Lengyelországban több mint ezer szabadulószoba működik. Suski már szombaton közölte: a koszalini tragédia valószínűleg azért következett be, mert nem volt biztosítva a személyek megfelelő evakuálása.

Sajtókommentárok szerint szigorúbb szabályzás a középületekben, a bevásárlóközpontokban működő ilyen, az utóbbi három évben népszerűvé vált szórakozóhelyekre vonatkozik, míg a magánlakásokban, a családi házakban, sőt garázsokban folytatott ilyen jellegű gazdasági tevékenység esetén a biztonsági, műszaki követelmények nem egyértelműek. Koszalinban egy családi ház egyes helyiségeiben működött a szórakozóhely.

Joachim Brudzinski belügyminiszter azt mondta, a tragédiát az okozta, hogy „könnyű, gyors haszonszerzés miatt halálos veszélynek tették ki az ártatlan gyerekeket”.

Felszólította a szülőket is, hogy maguk kezdeményezzék a hatóságoknál azon helyek előzetes ellenőrzését, ahol gyermekeik szórakoznak.

Még péntek este őrizetbe vették a szórakozóhely tulajdonosát, egy 28 éves, büntetlen előéletű férfit. A szabadulószoba alkalmazottja, aki pénteken a helyszínen volt, súlyos égési sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják.

Koszalinban gyásznap van ma, embertömeg gyűlt össze a városháza előtt imádkozni, a kiégett szabadulószobánál is közös ima lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

Arsenal–Chelsea futballrangadó a képernyőn

Többen meghaltak és megégtek egy mexikói üzemanyag-vezeték robbanásában

Szociális vállalatok segíthetnek az alacsony műveltségű állástalanoknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?