Régió

Pozsonyi tömegverekedés: 56 szurkoló ellen indult eljárást

Pozsony | 56 személy ellen indított eljárást a rendőrség garázdaság miatt a szerda esti pozsonyi tömegverekedés után.
TASR

2019. július 11. 12:30

- TASR-felvétel

Összesen 106 rendőr vett részt a bevetésben és 107 személy állítottak elő. Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány elégedett az akcióval, értékelése szerint a rendőrség gyorsan ura lett a helyzetnek.

Az előállított személyek közül 51 bolgár, 41 lengyel, 15 pedig holland állampolgár, legalább 17 szurkolót kellett ellátniuk a mentősöknek.

2019. július 11. 07:34

94 embert vettek őrizetbe a tegnapi pozsonyi tömegverekedés után (GALÉRIA+VIDEÓ)

A bolgár szurkolók a Rózsahegy elleni csütörtök esti meccsre érkeztek Szlovákiába, a lengyel és a holland szurkolók a Slovan és a montenegrói csapat szerdai (július 10.) pozsonyi összecsapásán akartak konfliktust kiprovokálni.

„A rendőrség felkészült a rizikós futballmérkőzésre, ám a belvárosban véletlenül egymásba botlott két szurkolótábor. A rendőrségi beavatkozás gyors és professzionális volt” - értékelt Milan Lučanský.

A mentősök kilenc személyt vittek kórházba, a többi sérültet a helyszínen látták el. Eva Kliská, az egyetemi kórház szóvivője közölte, hogy nyolc külföldi állampolgárt láttak el, egyikük sem szorul kórházi kezelésre. A tömegverekedés este 9 óra után tört ki a Ventúr (Ventúrská) utcában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A felvidéki magyar politika és az énvédő torzítás

Az első Hold-misszió 50. évfordulója

II. Erzsébet szakácsot keres - ennyit lehet keresni a Buckingham palotában

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

Legfrissebb galériák
Olvasta már?