Régió

Platánfákat ültetnek ki Érsekújvárban

Érsekújvár | Érsekújvár. Önkénteseket toboroznak szombatra az Ajándékozzunk facsemetét mozgalom érsekújvári tagjai, akik mintegy negyven platánfát ültetnek ki a Komáromi utcában. A délelőtt tíz órakor kezdődő közös munka eredményeképpen platánfa sor díszíti majd a város egyik legforgalmasabb utcáját.
Száz Ildikó

2019. március 15. 13:21

Várják az önkénteseket a szombati közös faültetésre. - Száz Ildikó felvétele

Az Ajándékozzunk facsemetét mozgalom tagjai a Béke mozi előtti parkban eddig több mint hatvan facsemetét ültettek ki. A projektben résztvevők fontosnak tartják óvni a meglévő zöldterületeket a városban, és lehetővé tették a lakosoknak, hogy fát ajándékozzanak a szeretteiknek. Az ajándékozók között vannak unokák, akik a nagyszüleiket lepték meg egy facsemetével. Van, aki a gyerekének, vagy a párjának ajándékozott fát. Egy táblát helyeztek ki a parkhoz, amelyen feltüntették az ajándékozók nevét. A mozgalom tagjai a Strom darom (Ajándékozz fát) közösségi oldalon gyűjtést szerveznek a szombati akcióra, a lakosok eddig háromszáz euróval járultak hozzá a kiadásokhoz, a facsemetéket az érsekújvári Marián Zachar ajándékozta. Legalább ötszáz euróra volna szükségük az önkénteseknek, hogy a facsemeték ültetéséhez szükséges karókat, kötözőanyagot beszerezzék. A faültetést a várossal közösen valósítják meg, később az érsekújvári Novovital céggel együttműködne szeretnék rendszeresen locsolni a fákat. Eredetileg ötven fa kiültetését tervezték a hétvégén, ám időközben kiderült, hogy a kiválasztott útszakasz mellett számos vezeték húzódik, így jelenleg negyven helyet jelöltek ki, ahol majd állnak a fák. Idővel árnyékot nyújtanak a gyalogosoknak, az ipari iskolát látogató diákoknak a platánfák. Több előnye is van a fák kiültetésének ezen a területen, idővel elfogják majd a szelet, szép látványt nyújtanak, vonzzák a madarakat, erősödő gyökér rendszerük felfogja az esővizet.

Érsekújvár önkormányzata egy másik, ugyancsak környezetszépítő felhívással fordult a lakosohoz ezekben a napokban. Mintegy ezer virághagyma kiültetését tervezik, és az érsekújváriaktól várják a javaslatokat, mely területeket tegyék szebbé új virágágyások létesítésével a járási székhelyen.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?