Peter Kolek elfoglalta Galánta polgármesteri székét

Peter Kolek-eskü
Galánta |

Pénteken délután megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület a járási székhelyen. A képviselők megszavazták a bizottságok összetételét és döntöttek az új polgármester, Peter Kolek fizetéséről is.

Péntek délután a városháza üléstermében ünnepélyes keretek között tartották meg Galántán az új képviselő-testület alakuló ülését. A leköszönő polgármester, Peter Paška két választási ciklus után távozott a város éléről. Helyét Peter Kolek vette át, aki független jelöltként indult az októberi választásokon, és a három polgármesterjelöltre leadott 5109 érvényes szavazatból 2896-ot gyűjtött be. A választáson a részvételi arány 37,94 százalék volt. A 4 nőből és 15 férfiból álló képviselő-testületben 4 képviselője lesz a Szövetségnek, 2 a Starostovia a nezávislý kandidáti pártnak, a további 13 képviselő pedig független jelöltként jutott be a városi testületbe. Peter Koleket a Szövetség támogatta. Az eredményekről részletesen Varsányi Ilona, a választási bizottság elnöke számolt be a jelenlévőknek. Peter Kolek szlovákul és magyarul is felolvasta a polgármesteri, majd a képviselői esküt. Ünnepi beszédében ismét megköszönte a választóknak a bizalmat és a szavazatokat, amelyeknek köszönhetően polgármester lett.

„Tisztában vagyok azzal, mekkora felelősséggel jár ez a funkció. Reménnyel és örömmel vágok bele a munkába. Tudom, hogy városunkban sok probléma súlyosabb, mint valaha. Meg kell küzdenünk velük, például a gazdaság, az energetika, a közlekedés, a hulladékgazdálkodás, az új munkahelyek, vagy a szolgáltatások terén. Ahhoz, hogy városunkat szebbé, modernebbé tegyük, politikai hovatartozástól, személyes tetszésnyilvánítástól és ellenszenvtől függetlenül minden képviselő segítségére szükségem lesz, mert városunk összes lakosának polgármestere szeretnék lenni”

fogalmazott Peter Kolek.

GA-új képviselő-testület

A képviselőkhöz szólva kifejtette, bízik benne, hogy ugyanolyan bátran fognak szembenézni a feladatokkal, mint az elmúlt időszakban. Szeretné, ha azok, akik már dolgoztak képviselőként, nem hagynának fel az eddigi aktivitásukkal, azok pedig, akik most kerültek be a testületbe, új lelkesedést hoznának a munkába. Felszólította őket, hogy fogjanak össze egy jó ügy érdekében.

„Lehet, hogy eltérő véleményünk lesz, de ne vitatkozzunk! Dolgozzunk mindannyian városunkért, hogy Galánta kedves város legyen, egy jó otthon mindnyájunknak. Isten segítsen bennünket ebben”

– zárta szavait Peter Kolek.

Miután a 19 képviselő közül a 18 jelenlévő letette a fogadalmat, rövid szünet után az új városi tanács megtartotta első ülését. A polgármester Peter Závodskýt nevezte ki alpolgármesternek. Az eddigi hagyományokat folytatva a választáson a legtöbb szavazatot kapott képviselő, vagyis Takáč Zsolt kapott megbízást arra, hogy a polgármester és az alpolgármester esetleges hiányzása esetén vezesse a képviselő-testületi üléseket. Az ülés további részében a frissen beiktatott képviselők a bizottságok összetételéről és a polgármester fizetésének összegéről szavaztak. Az alpolgármester az erre vonatkozó törvényre hivatkozva elmondta, a legalacsonyabb összeget, vagyis 3403 eurót javasolja Peter Koleknek, amelyet a továbbiakban az elért eredmények alapján emelhetnek meg. Peter Závodský javaslatára a leköszönő polgármester, Peter Paška megmaradt szabadságáért járó bérpótlék kifizetéséről a következő, decemberben tartandó testületi ülésen döntenek, miután a bizottságok is részletesen megtárgyalták a kérdést. Peter Kolek eddig a Városi Művelődési Központ igazgatójaként dolgozott. Helyére ideiglenesen Csölle Andrea megbízott igazgató kerül.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?