Párkányi Rendelőintézet: nincs jó megoldás a parkolásra

parkany k

Morgó, felháborodott emberek, megszüntetett sorompó és most újabb panaszok. A megyei fenntartású Párkányi Rendelőintézetnél egyszerűen nincs elég hely a parkolásra – de már újabb parkolóhelyekre sincs több terület.

Szerkesztőségünknek a napokban több olvasó is jelezte, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak parkoláskor a megyei fenntartású Párkányi Rendelőintézetnél, egyszerűen képtelenség parkolóhelyet találni, mert az épület hátsó részénél lévő helyeket sorompóval zárták le, ott csak a kiválasztottak autói állhatnak. Ráadásul az emeletre juttató lift is hátul található, tehát, ha valaki mozgásképtelen vagy mozgáskorlátozott hozzátartozóval érkezik, akkor először végig kell bumlizniuk az épületen, hogy a liftig eljussanak. Panaszkodó olvasóink szerint méltatlan és felháborító a parkolásbeli megkülönböztetés.

Nincs jó megoldás – csak egymás rovására elégedettek

Bár a rendelőintézet honlapján cikkünk készültekor még olvasható volt az intézmény vezetőségének kérése, miszerint a páciensek délelőtt kizárólag az épület előtti parkolókat használják, Czékus András igazgató az Új Szóval közölte, hogy szerdán reggel felnyittatta a sorompót és megszüntette a korlátozást – azaz a hét közepétől az épület hátsó részénél is parkolhat mindenki, délelőtt is.

„Viszont nem örülök ennek az engedménynek, sőt, mérges vagyok. Ugyanis ez pontosan az a helyzet, hogy nem lehet mindenkinek kedvezni, mert eleve nincs elég parkolóhelyünk és már további területünk, fizikailag se, hogy bővíteni tudnánk a parkolókat” – mondta Czékus András. Az igazgató hozzátette, mihelyst feloldotta a parkolási korlátozást, azonnal több orvos is tiltakozott nála emiatt.

„A helyzet az, hogy az intézet alkalmazottai és az orvosok nem tudnak leparkolni rendesen, mert a páciensek minden helyet elfoglalnak, még a munkatársaknak kijelölt helyeket is. Megértem az orvosokat, van, aki egészen Érsekújvárból jár ide rendelni és nem tud leparkolni, mert már reggel sincs helye. Sokan pedig még műszereket, eszközöket is hoznak a rendelésre, de akkor sem tudnak bejutni szolgálatilag az épületbe, mert az autóval nem találnak már helyet. Megjegyzem, 15 évvel ezelőtt még szintén le volt zárva az épület mögötti parkoló, addig mégsem panaszkodott senki emiatt. Én tettem lehetővé 15 éve, hogy az ügyfeleink hátul is parkolhassanak, de ez így sem jó, mert most épp az érkező orvosoknak és a személyzetnek okoznak gondokat” – taglalta Czékus András.

Kerekesszék kölcsönözhető

Az igazgató hozzátette, akkora lett az autóforgalom, hogy délelőttönként zsúfolt az épület környéke. Délután pedig hiába nincs már ilyen gond – az orvosok is általában délelőtt rendelnek, tehát tömeg is olyankor van. Czékus hozzátette, ha valaki idős, mozgáskorlátozott pácienssel érkezik, el szeretne vele jutni a hátsó liftig, de csak elöl tudott leparkolni, annak a vizsgálat idejére kerekesszéket is kölcsönöznek, hogy a hozzátartozót, pácienst az autótól az orvosig vihesse, majd vissza a kocsiig. A Párkányi Rendelőintézetnek két-három évente kéne további 20-25 hellyel bővítenie a parkolóit, de ezt meg sem engednék nekik, mert nem vághatnak ki minden zöldet, másrészt pedig eleve nincs helyük rá. Nem tudnak már hová terjeszkedni, értesültünk az igazgatótól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!