Régió

Panaszkodnak az utasok, hogy fűtik a vonatot

Dunaszerdahely | Panaszkodnak a RegioJet utasai, hogy a hőségben fűtik a vonatszerelvényeket. A vállalat a légtechnikával magyarázza a kellemetlenséget.
Bartalos Éva

2017. augusztus 4. 10:05

Reggel hűtik, a délutáni hőségben fűtik a RegioJet Pozsony és Komárom között közlekedő kocsijait –panaszkodnak az utasok a közösségi portálon. A magántársaság a férőhelyek számának növelésével magyarázza a kellemetlenségeket. 

A probléma nem új keletű. A megfelelő hőmérséklet beállítása évek óta gondot jelent a sárga vonatokon. Most egy utas a közösségi portálon kérdezett rá, miért fűtenek a nyári hőségben a délutáni járaton. A vállalat azzal magyarázza a kellemetlenséget, hogy a tavalyi három balesetben megrongálódott szerelvényeket pótló, régebbi típusú kocsikban nincs légkondicionáló, amelyikben van, azt javítják, vagy légkeveréses rendszerrel kinti levegőt fújnak a szerelvényekbe, amely alig csökkenti a hőérzetet. Martin Žarnovický, a RegioJet kommunikációért felelős munkatársa is a speciális légtechnikával magyarázta azt, hogy az utasok úgy érzik, fűtenek a járatokon. „Pozsony, Dunaszerdahely és Komárom között légkondicionált szerelvények közlekednek, de vannak nem klimatizált járatok is, ezekben viszont ki lehet nyitni az ablakot” – írta a szóvivő. Leszögezték, igyekeznek komfortosabbá tenni a közlekedést, csak akkor indítanak klíma nélküli járatot, ha az utasok nem férnének el a rövidebb, klimatizált szerelvényen. Ez csúcsidőben gyakran előfordul. 

Žarnovickýtől megtudtuk, a hónap végén újra pályára állítják az egyik, balesetben megrongálódott szerelvényt, vagyis augusztus végére javulhat a helyzet. A szóvivő rámutatott, a hiányzó szerelvényeket saját kocsikkal pótolták. Ezek ugyan nem légkondicionáltak és nem is alacsony padlósak, de segítenek orvosolni az egyre növekvő utaslétszám okozta problémákat. 

Önnek ajánljuk

Prágai orgiát rendezett filmen

Európai programot!

Jakubík és Gacsal: „Nem tudjuk, mi történt”

150 métert zuhant egy turista a Zsári-völgyben

Kiska pártja szerint Pellegrini az állam ellen vét, ha nem tesz semmit

Négy századdal bronzérmes a szlovákiai négyes az olimpiai távon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?