Régió

Panaszkodnak az utasok, hogy fűtik a vonatot

Dunaszerdahely | Panaszkodnak a RegioJet utasai, hogy a hőségben fűtik a vonatszerelvényeket. A vállalat a légtechnikával magyarázza a kellemetlenséget.
Bartalos Éva

2017. augusztus 4. 10:05

Reggel hűtik, a délutáni hőségben fűtik a RegioJet Pozsony és Komárom között közlekedő kocsijait –panaszkodnak az utasok a közösségi portálon. A magántársaság a férőhelyek számának növelésével magyarázza a kellemetlenségeket. 

A probléma nem új keletű. A megfelelő hőmérséklet beállítása évek óta gondot jelent a sárga vonatokon. Most egy utas a közösségi portálon kérdezett rá, miért fűtenek a nyári hőségben a délutáni járaton. A vállalat azzal magyarázza a kellemetlenséget, hogy a tavalyi három balesetben megrongálódott szerelvényeket pótló, régebbi típusú kocsikban nincs légkondicionáló, amelyikben van, azt javítják, vagy légkeveréses rendszerrel kinti levegőt fújnak a szerelvényekbe, amely alig csökkenti a hőérzetet. Martin Žarnovický, a RegioJet kommunikációért felelős munkatársa is a speciális légtechnikával magyarázta azt, hogy az utasok úgy érzik, fűtenek a járatokon. „Pozsony, Dunaszerdahely és Komárom között légkondicionált szerelvények közlekednek, de vannak nem klimatizált járatok is, ezekben viszont ki lehet nyitni az ablakot” – írta a szóvivő. Leszögezték, igyekeznek komfortosabbá tenni a közlekedést, csak akkor indítanak klíma nélküli járatot, ha az utasok nem férnének el a rövidebb, klimatizált szerelvényen. Ez csúcsidőben gyakran előfordul. 

Žarnovickýtől megtudtuk, a hónap végén újra pályára állítják az egyik, balesetben megrongálódott szerelvényt, vagyis augusztus végére javulhat a helyzet. A szóvivő rámutatott, a hiányzó szerelvényeket saját kocsikkal pótolták. Ezek ugyan nem légkondicionáltak és nem is alacsony padlósak, de segítenek orvosolni az egyre növekvő utaslétszám okozta problémákat. 

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?