Régió

Nyugdíjba vonulás miatt lehet emberhiány a vágsellyei Duslóban

Vágsellye | Tíz év múlva már nyugdíjas lesz a Duslo vegyi vállalat mostani alkalmazottainak csaknem fele.
Száz Ildikó

2017. július 8. 12:23

Szorosabbá vált az együttműködés a térség legnagyobb munkáltatója, a Duslo Részvénytársaság és a Vágvecse városrészben lévő vegyészeti szakközépiskola között, hogy szakképzett munkaerőről gondoskodjanak. A vegyipari nagyvállalat jelenleg több mint kétezer embert alkalmaz, ám Silvia Karásiková, a személyzeti főosztály igazgatója elmondta, a dolgozók átlagéletkora meghaladja a negyvenhat évet. Egy évtized múlva a most foglalkoztatottak csaknem a fele nyugdíjba vonul. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején jóval több, megfelelő szakmai végzettségű pályakezdőt vettek fel a vállalatba a vágsellyei térségből, mint amennyire az elkövetkező időszakban számítani lehet. 
 
Az alkalmazottak jelentős része a Duslo vegyi vállalat harminc kilométeres körzetében él, külföldi vendégmunkásokat nem alkalmaznak, és ilyen terveik nincsenek is a cég vezetőségének. Ennek egyik oka, hogy a vegyiparban, a szakterminológia használatánál komoly problémákat jelentene a nyelvi akadály az alkalmazottak körében. A dolgozóknak ismerniük kell a szakkifejezéseket, értelmezni és pontosan teljesíteni az utasításokat. A Vágvecse városrészben lévő vegyipari szakközépiskolában a cég dolgozói népszerűsítik a vegyészeti szakmát, és arra ösztönzik a diákokat, válasszák ezt a pályát. Az intézmény első és második évfolyamában két osztályban tanulnak azok a diákok, akiket, ha végeztek, szívesen foglalkoztatnának a Duslo valamelyik részlegén. Évente mintegy húsz diák vesz részt szakmai gyakorlaton a vállalatban. A cég vezetése azzal számol, hogy többségüket alkalmazhatják. 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič

VIDEÓ: Matovič szerint a következő hetek sorsdöntőek

Adóbevallás március végéig

Adóbevallás március végéig

Orbán Viktor és Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa

Létszükséglet és befolyásépítés: ömlenek a magyar milliárdok a határon túlra

GALÉRIA + VIDEÓ: Eperjesen is javában zajlik a lakosság oltása

GALÉRIA + VIDEÓ: Eperjesen is javában zajlik a lakosság oltása

munkanélküli

Az év második felében jöhet a fellendülés

A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.