Nyugdíjba vonulás miatt lehet emberhiány a vágsellyei Duslóban

Vágsellye |

<div>Tíz év múlva már nyugdíjas lesz a Duslo vegyi vállalat mostani alkalmazottainak csaknem fele.&nbsp;</div>

Szorosabbá vált az együttműködés a térség legnagyobb munkáltatója, a Duslo Részvénytársaság és a Vágvecse városrészben lévő vegyészeti szakközépiskola között, hogy szakképzett munkaerőről gondoskodjanak. A vegyipari nagyvállalat jelenleg több mint kétezer embert alkalmaz, ám Silvia Karásiková, a személyzeti főosztály igazgatója elmondta, a dolgozók átlagéletkora meghaladja a negyvenhat évet. Egy évtized múlva a most foglalkoztatottak csaknem a fele nyugdíjba vonul. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején jóval több, megfelelő szakmai végzettségű pályakezdőt vettek fel a vállalatba a vágsellyei térségből, mint amennyire az elkövetkező időszakban számítani lehet.  Az alkalmazottak jelentős része a Duslo vegyi vállalat harminc kilométeres körzetében él, külföldi vendégmunkásokat nem alkalmaznak, és ilyen terveik nincsenek is a cég vezetőségének. Ennek egyik oka, hogy a vegyiparban, a szakterminológia használatánál komoly problémákat jelentene a nyelvi akadály az alkalmazottak körében. A dolgozóknak ismerniük kell a szakkifejezéseket, értelmezni és pontosan teljesíteni az utasításokat. A Vágvecse városrészben lévő vegyipari szakközépiskolában a cég dolgozói népszerűsítik a vegyészeti szakmát, és arra ösztönzik a diákokat, válasszák ezt a pályát. Az intézmény első és második évfolyamában két osztályban tanulnak azok a diákok, akiket, ha végeztek, szívesen foglalkoztatnának a Duslo valamelyik részlegén. Évente mintegy húsz diák vesz részt szakmai gyakorlaton a vállalatban. A cég vezetése azzal számol, hogy többségüket alkalmazhatják.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?