Régió

Nem szavaztak a változásra Gútán

Gúta | Nem hozott földrengésszerű változást a szombati önkormányzati választás Gútán. Horváth Árpád (MKP) negyedik ciklusát kezdheti meg a város élén, a 17 tagú testületben pedig csak négy új arc lesz, a többiek az előző ciklusban is önkormányzati képviselők voltak.
V. Krasznica Melitta

2018. november 14. 17:17

Pedig erős választási kampány folyt Horváth Árpád két kihívója, Forró Tibor (független, helloGúta csoport) és Németh Iveta (független, forTe csoport) részéről. Plakáterdőbe borult Gúta, szórólapokkal teltek meg a postaládák, nagyszabású kampányzáró rendezvényeket tartottak, az egyik jelölt még könyvet is megjelentetett magáról, és sokan már a változás szelét vélték érezni a levegőben. A választópolgárok viszont másként döntöttek. Mindhárom jelölt mögött népes képviselőjelölti csoport is felsorakozott, az MKP és a helloGúta teljes, azaz 17 tagú listát állított, míg a forTe csapatban 12-en voltak. Németh Iveta már négy éve is indult a polgármesteri posztért, akkor második lett, most viszont a harmadik helyre szorult. Négy éve Horváth Árpád 1892 szavazattal nyert, most 2149 szavazatot gyűjtött; Forró Tibor 1361, Németh Iveta 1069 szavazatot kapott (négy éve 1085-öt). A választókedv nagyobb volt a négy évvel ezelőttinél, akkor a választásra jogosultak 45,89, most 54,64 százaléka járult az urnákhoz. Nem tudta megerősíteni pozícióját a testületben sem Forró Tibor, sem Németh Iveta, mindkettőjük csapatából hármanhárman kerültek be. A legnépesebb az MKP-klub lesz, heten szereztek mandátumot, de valószínűleg hatan teszik le a képviselői esküt. Horváth Árpád polgármester ugyanis lapunknak megerősítette, szeretné, ha Finta Zoltán jelenlegi hivatalvezető továbbra is ebben a pozícióban maradna. Helyére a választókörzetében a legtöbb szavazatot gyűjtött pótképviselő, a független Halász Béla kerül. Hat MKP-s, 5 független, valamint a helloGúta és a forTe csoporthoz tartozó 3-3 képviselő alkotja a testületet. A most véget érő választási ciklusban szintén 6 MKP-s volt Gútán.

2018. november 12. 12:50

Így fog kinézni Komárom, Gúta és Ógyalla képviselőtestülete
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?