Régió

Nem szavazhatott Pallér Péter, mert állítólag már nincs szlovák állampolgársága

Tudtán kívül fosztották meg szlovák állampolgárságától Pallér Péter komáromi tanárt, állandó lakcíméről is törölték, így nem szerepelt a választói jegyzékben és nem adhatta le voksát sem a mai önkormányzati választásokon. Minderről csupán a szavazóhelyiségben értesült, amikor hiába keresték nevét a választói jegyzékben.
V. Krasznica Melitta

2018. november 10. 15:55

Pallér Péter írásban kért magyarázatot a választási bizottságtól arra, miért nem voksolhatott - V. Krasznica Melitta

„Ledöbbenve, értetlenül állok a történtek előtt, egyáltalán nem volt róla tudomásom, hogy elveszítettem volna a szlovák állampolgárságomat

– mondta az Új Szónak Pallér Péter, aki a Jobbik felvidéki tagozatának egyik szervezője volt. –

A választási bizottság tagjai készségesek voltak, próbáltak utánajárni az ügynek, hívták a városi hivatalt, az idegenrendészetet és a járási választási bizottságot is. A tőlük kapott magyarázat szerint, amit kérésemre írásban is megkaptam a körzeti választási bizottság elnökétől, a regiszteremben az áll, hogy 2018. április 8-án elveszítettem állampolgárságomat, és szlovákiai tartózkodás nélküli idegenként, külföldiként kezelnek. Nagyon beszédes a dátum, akkor voltak ugyanis a magyarországi parlamenti választások.”

Az érintett arról is beszámolt, hogy nyáron a belügyminisztériumtól kapott egy levelet, amelyben arra voltak kíváncsiak, milyen más országnak vagyok még állampolgára. „Erre az ügyvédemmel küldtünk egy választ, azt kérdezve, mi alapján gondolják, hogy esetleg felvettem volna más ország állampolgárságát, ugyanis semmilyen bizonyítékot erre vonatkozóan nem tüntettek fel levelükben – magyarázta Pallér Péter. – Ezt követően semmilyen további levél, értesítés nem jött a belügyminisztériumtól. Azóta is számtalanszor használtam a személyazonossági igazolványomat, bankban, hivatalokban és soha sehol nem mondták, hogy érvénytelen lenne.”

Pallér Péter elárulta: jövő héten felkeresi a városi hivatal illetékes osztályát, hogy adjanak magyarázatot arra, mi alapján törölték őt a lakossági jegyzékből, mik alapján szüntették meg állandó lakhelyét. „Konzultálok az ügyvédemmel is és elképzelhető, hogy bírósághoz fordulok” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?