Nem érti a polgármester a járdát ellenző tiltakozókat

Ágcsernyő
ÁGCSERNYŐ |

Jámbor László, Ágcsernyő polgármestere nem érti, miért ellenzik a helyiek a járdafelújítást. Nem érti azt sem, miért csatlakoznak a lakosok az aláírásgyűjtéshez, váltig állítja, hogy minden az eredeti tervek szerint halad, a fejlesztés pedig csak a lakosok javát szolgálja.

„Sokan nem is tudják, de a régiófejlesztési minisztérium által meghirdetett felhívásra rengeteg környékbeli település jelentkezett, viszont a magyarlakta tőketerebesi járásbeli települések közül csak három önkormányzat pályázata volt sikeres. Számomra ez örömteli hír, a pozitív elbírálást annak köszönhetjük, hogy a mi településünkön már nagyjából öt évvel ezelőtt felmérettük azt az III/3704-es útszakasz menti területet, melyre megkaptuk a 171 ezer eurós támogatást a járda megépítésére. Miután aláírtuk a minisztériummal a támogatás folyósításáról szóló szerződést, a törvények értelmében a falu hirdetőtábláján feltüntettük a munkálatokhoz szükséges közbeszerzés részleteit. Akkor senki sem panaszkodott, bárki megnézhette, ezért sem értem a petíciót indítványozók érveit” – nyilatkozta lapunknak Jámbor László.

A járda építését egyébként azért szeretné leállítani a helyi lakosok egy csoportja, mert a járda – meglátásuk szerint – egy olyan helyen épül, amilyről a projektben szó sincs, a telkekhez kiépített privát feljárókat is le kell bontani, illetve számos villanyoszlop is az új járda útjában van. „Minden a pályázatban foglaltak szerint történik, egyebek mellett az oszlopok áthelyezése is megvalósul. Nagyon megleptek azok a lakosok, akik ellenünk fordultak, hiszen a járdát nem magunknak, hanem nekik csináljuk” – tette hozzá Jámbor László. Helyiek egy csoportja azért indított aláírásgyűjtést, mert a beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős minisztérium (MIRRI) tavaly közzétett felhívásának köszönhetően egy új járda építésébe kezdtek, azonban a petíciót indítványozók szerint a település a lakosok véleményét és a benyújtott projektdokumentációt figyelmen kívül hagyva kezdte el a fejlesztést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?