Napok óta nem működnek a párkányi vasútállomás elektronikus tájékoztató táblái

Napok óta nem működnek a párkányi vasútállomás elektronikus tájékoztató táblái
Párkány |

Napok óta nem működnek a nemzetközi és államközi vasúti csomóponton az utasokat szolgáló elektronikus tájékoztató táblák. A Szlovák Államvasutak szóvivője nem tudja, hogy mikor cserélik le az elavult PRAGOTRON rendszert.

Napok óta egyáltalán nem működnek a párkányi vasútállomás elektronikus tájékoztató táblái – a peronokon és a vágányokhoz vezető, föld alatti folyosón sem. Ma délelőtt lapunk a helyszínen járt, lefényképeztük a nem működő elektronikus táblákat. A Szlovák Államvasutak mindegyik táblára kihelyezett egy feliratot – Nem működik. Továbbá azt ajánlják, hogy az utazók figyelmesebben hallgassák a hangosbeszélőt. Vasúti munkások lapunknak szintén megerősítették, hogy a tájékoztató rendszer napok óta nem üzemel, nem is tudják mikor lesz megjavítva, kicserélve, e-mailben és telefonon fordultunk Ria Feik Achbergerovához, a Szlovák Államvasutak (ŽSR) vezérigazgatóságának szóvivőjéhez, aki szintén nem tudott konkrét dátumot mondani, hogy mikor fog működni az elektronikus tájékoztató rendszer a párkányi állomáson.

Galéria

Az öreget nem lehet javítani – újra még nem találtak pénzt

Tudunk az esetről. A gond az, hogy egy olyan, nagyon régi típusú PRAGOTRON rendszer romlott el Párkányban, amihez már alkatrészek sincsenek. Annyit mondhatok, hogy jóvá van hagyva egy projekt, melynek keretében korszerűsítenénk a párkányi peronokat és a tájékoztató rendszert is. Tehát vadonatúj elektronikus tájékoztatásra cserélnénk a most elromlott régit. Kérdés, hogy cégen belül találunk-e erre tartalék pénzt. Ha igen, akkor prioritás lesz, hogy Párkányban működjön a tájékoztató rendszer” – mondta telefonon a vasúttársaság szóvivője. Azt még ő sem tudta megmondani, pontosan mikor cserélik ki a Párkányban elromlott, régi táblákat. Achbergerová szerint a gond az, hogy erre az évre technikai-műszaki karbantartásra és elmaradt javításokra nem igazán van pénzük, a cég vezetősége folyamatosan tárgyal támogatásról a közlekedési tárcával. A szóvivő hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy Párkány állam- és nemzetközi állomás, sajnálják a kialakult helyzetet, de nem tudnak azonnal intézkedni. „Írja csak meg nyugodtan, hogy baj van, hátha odafenn is meghallják” – köszönt el a szóvivő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?