Most részben más lesz a tesztelés

országos tesztelés
Dunaszerdahely/ Nagymegyer/ Somorja |

A Dunaszerdahelyi járásban a hétvégén megismétlik az országos tesztelést, szombaton és vasárnap reggel 8-tól este 8-ig várják a lakosokat.

Mivel a déli régióban egyedüliként a Dunaszerdahelyi járásban meghaladta a fertőzöttségi szint a kormány által meghatározott 0,7 százalékot, 0,96 százalék volt a pozitív lakosok aránya, a hétvégén újabb mintavételi kör készül a városokban és falvakban. Azokban a járásokban, ahol meg kell ismételni az országos szűrést, csak az új igazolvánnyal nyernek felmentést a kijárási korlátozás alól a lakosok. Tehát a Dunaszerdahelyi járásban a múlt hétvégén elvégzett teszt negatív eredménye a második kör után már nem jelent majd kivételt a szabályok alól. Annak, aki pozitív eredménnyel tíznapos karanténba került az első körben, most nem kell részt vennie a tesztelésen, mivel még tart az elzárás. Annak, aki az első körben negatív volt, de pozitívként kerül ki a második körből, tíz napra karanténba kell vonulnia.

Ha valaki a jövő héten a zöld zónából pirosba utazik, tehát például a szomszédos járásokból a Dunaszerdahelyi járásba érkezik, annak szüksége van az aktuális teszt eredményre, vagyis el kell mennie a második fordulóban teszteltetni. Például egy Dunaszerdahelyen dolgozó, vagy ott vásároló nádszegi lakosnak a szabad mozgáshoz szüksége lesz a második fordulóban megszerzett negatív eredményre, amit a hétvégén a dunaszerdahelyi járásbeli tesztelőhelyek valamelyikén szerezhet be.

Dunaszerdahelyen a múlt heti 16 helyett 17 tesztelőállomás lesz. A Jilemnický utcai alapiskolában két pontot alakítanak ki, a Karcsai úti közösségi központban szombaton tesztelik a roma közösség tagjait, az ollétejedi közösségi központban pedig csak vasárnap vesznek majd mintákat. Továbbra is elérhető lesz az autós tesztelési pont a termálfürdő parkolójában. A lakosok a covds.sk oldalon online is figyelhetik, hol mennyi a várakozási idő, így megelőzhető lehet a hétvégihez hasonló torlódás.

Nagymegyeren ismét követhető az önkormányzat honlapján, hogy mekkora a sor, de figyelmeztetnek, hogy rövidebb ideig tart majd nyitva a városszerte kialakított hét tesztelési pont: 8-tól délig, délután 1-től 5-ig, majd fél 6-tól este 8-ig üzemelnek az állomások. A szünetek előtt fél órával végzik el az utolsó törletet.

Somorján is ugyanott alakítják ki a tesztelési pontokat, ahol az előző hétvégén is voltak állomások. A napokban újabb megbetegedéseket észleltünk a városunkban, mégpedig olyan személyeknél, akiknek a hétvégi tesztje negatív volt” – Orosz Csaba polgármester az önkormányzat honlapján ezzel is buzdítja a lakosokat arra, hogy rész vegyenek az újabb körben. Somorján szerdától fertőzés miatt zárva tart a városi hivatal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?