Régió

Miskolc felé közelebb lesz Kassa

Kassa | Csaknem 1400 milliárd forintot különítettek el közlekedési célokra a magyar kormány jövő évi költségvetésében, ebből 775 milliárdot a közlekedésfejlesztésre, egyebek mellett a Kassát Miskolccal összekötő M30-as autópálya építésére fordítanak.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. június 7. 18:06

Homolya Róbert, Magyarország Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának közlekedéspolitikáért felelős államtitkára bejelentette, hogy még idén kiírják a Miskolc és Tornyosnémeti között épülő M30-as autópálya hiányzó szakaszának közbeszerzési eljárását, így éveken belül megvalósul a Miskolc–Kassa közötti gyorsforgalmi összeköttetés is. Ha megépítik az M30-as Miskolc és az országhatár közötti szakaszát, akkor Kassától végig autópályán lehet majd eljutni Miskolcra, Budapestre vagy Pozsonyba; mégpedig a szlovák R4-es, a magyarországi M30-as, M3-as, M0-s és M1-es, végül pedig a szlovák D2-es utakon.

A Kassához közeli, a határ magyar oldalán fekvő Tornyosnémeti határában nem egész egy évvel ezelőtt kezdték meg a négysávos M30-as építését. Jelenleg a falu elkerülő útján dolgoznak, mely a Miskolc és a szlovák–magyar határ közötti 58 kilométer hosszú autópálya 1,7 kilométeres szakaszát teszi ki. A Tornyosnémeti északi határában húzódó elkerülő építését a tervek szerint év végéig, az 58 kilométeres szakasz fennmaradó részét pedig 2019 végéig szeretnék befejezni.

Szlovákia határain belül Kassáról Pozsonyba autópályán jelenleg csak kisebb-nagyobb megszakításokkal lehet eljutni, ezért a sofőrök nagy része (az M30-as hiányossága ellenére is) inkább a gyorsabb magyarországi útvonalat választja. (nr)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič pénzügyminiszter a családokat segítő csomag és a Slovnaft-adó parlamenti szavazása előtt. (TASR-felvétel)

Adóvita a parlamentben: Matovič ötleteihez a fasiszták nyújthatnak segítő kezet

vendéglő

193 ezer állástalan, 87 ezer betöltetlen munkahely

Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij: Ki kell űznünk a megszállókat, akik foszforbombával gyilkolják népünket

Zuzana Čaputová

Čaputová: Közös feladatunk, hogy megvédjük a demokráciát

vangelis

Meghalt Vangelis

d

KVÍZ: Felismered a híres magyar versek szlovák fordítását?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.