Régió

Megújul a Pozsonyi Főállomás

Pozsony | A kormány 2,8 millió eurót különít el a Pozsonyi Főállomás felújítására. Ezt kedden jelentette be Peter Pellegrini (Smer) kormányfő.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. augusztus 30. 11:12

- David Duducz/NMH – illusztrációs felvétel

A felújítási munkálatokat még a jövő májusi jégkorong-világbajnokság előtt akarják befejezni. A pénzügyminiszter szerint azért sikerült anyagi forrásokat találni erre a célra, mert az állami költségvetés bevételei szempontjából Szlovákia gazdasága jól teljesít. A Szlovák Államvasutak (ŽSR) az állomás homlokzatára, a megvilágításra és az épület belső terének az új dizájnjára akarja fordítani a pénzt. A ŽSR nemrég már elkezdte az épület egy részének a felújítását. Az aluljárókra és az új váróteremre 2,3 millió eurót költöttek. „Ráfér a felújítás erre az állomásra, hogy az teljesítse a 21. század igényeit” – közölte Martin Erdössy, a ŽSR vezérigazgatója.

„Az állomás állapotát már hosszú évek óta kritizálják, számos vita keletkezett emiatt olyan emberek között, akik javításokat akartak kieszközölni, de ezekre azóta sem került sor. Ezért kötelességünk felújítani ezt az állomást” – közölte Pellegrini. Elutasítja azokat az állításokat, amelyek szerint szándékosan a novemberi önkormányzati választások előtt sikerült pénzt találni a felújításra. „A befektetésről szóló döntést nem befolyásolták a közelgő önkormányzati választások. A kollégáim támogatását attól függetlenül kértem, hogy ki ma Pozsony polgármestere, vagy hogy ki akar az lenni. Ez teljesen mindegy a számomra” – jegyezte meg a kormányfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Forróság lesz a hétvégén

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Pozsonyi Pride kilencedszer

Hatvanegy ember lett rosszul a hőség miatt csütörtökön

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?