Régió

Másodszor mentett életet a két komáromi városi rendőr

Komárom | Šudák János és Petrík Dávid városi rendőrök szolgáltateljesítés közben két éven belül már másodszor mentettek életet: 2017 februárjában a jeges Dunából húztak ki egy öngyilkosjelöltet, ezúttal pedig megakadályozták, hogy a tűzeset áldozatává váljon egy hajléktalan.
V. Krasznica Melitta

2019. február 28. 12:00

Petrík Dávidot és Šudák Jánost a két évvel ezelőtti eset után a város vezetése is fogadta (A szerző felvétele)

A tűz kedden délelőtt a Béke utcai Želkov fémhulladék-felvásárló udvar szomszédságában, egy elhanyagolt területen keletkezett, ám a nagy szél miatt a lángok gyorsan átterjedtek a felvásárló udvarára is. „Amikor a helyszínre érkeztünk, még a tűzoltók előtt, az udvarra már be se lehetett menni a sűrűn gomolygó füsttől – mesélte a történteket lapunknak Šudák János. – Megkerülve a betonkerítéssel körbevett udvart jutottunk el arra a részre, ahonnan a tűz terjedt. Az elhanyagolt területen, amelynek vaskapujáról már rég leverték a lakatot, két betongarázs áll, ezekben hajléktalanok szoktak tanyázni. Az egyik garázs már ki is volt égve, és a másikhoz is nagyon közel voltak a lángok. Az ajtaja előtt matrac, ajtaja helyén egy pokróc volt, ami könnyen lángra kaphatott volna. Nem tudhattuk, van-e bent valaki, ezért kollégámmal bementünk, és egy alvó fiatalembert találtunk ott. Amikor felkeltettünk, azt se tudta, mi történt körülötte. Pedig akkor már mindenütt nagy volt a füst, ha nem találunk rá, és visszük ki őt, könnyen megfulladhatott volna.” Kérdésünkre, hogy ők maguk nem voltak-e veszélyben, Šudák János megjegyezte: nekik, rendőröknek kötelességük ilyen helyzetben is cselekedniük, hiszen erre esküdtek fel, ez a munkájuk. Ugyanígy tettek akkor is, amikor a jeges vízbe gázoltak, hogy kimentsék a Dunába ugrott férfit. „Minkét esetben jókor voltunk jó helyen” – hárította el a dicséretet Šudák János.

Tomáš Ženiš, a komáromi tűzoltóság bevetési vezetőjének tájékoztatása szerint a tüzet feltehetően gondatlanság okozta, a száraz aljnövényzet kapott lángra, innen terjedt át a és fémhulladék-felvásárló udvarra. A magas lángok és füst ellenére az anyagi kár nem jelentős, a felvásárló tulajdonosának mintegy 200 euró kára keletkezett, és veszélyes anyagok sem kerültek a levegőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

A filozófia kiszólt hozzám

Köpni-nyelni nem tudunk a Macskák előzetesétől

Remegéseiről is beszélt Merkel a nyári sajtóértekezletén

Megbírságoltak egy turistát Olaszországban, mert függőágyat feszített ki két fa közé

Visszatért a Föld légkörébe és megsemmisült Kína űrlaboratóriuma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?