Márciusban ingyen szállítják el a zöldhulladékot

Királyhelmec |

<p>A Bodrogköz központjában a közterület-fenntartó vállalat munkatársai a hónap végéig térítésmentesen összegyűjtik és elszállítják a helyi ingatlanokból a tavaszi munkálatok elvégzése során keletkezett zöldhulladékot.</p>

Szabó Péter, a Királyhelmeci Városi Hivatal környezetvédelmi és közterület-fenntartó részlegének vezetője lapunknak elmondta, a kiskertekből kikerülő szerves anyagot később ledarálják és komposztálják, ezért fontos, hogy a polgárok háztartási szemetet ne keverjenek az ingatlanjaik elé kihelyezett zöldhulladék közé. A mostani akció az időjárási viszonyoktól függően legalább a hónap végéig tart, ezután a határidő után a szállítás költségeit azonban már a lakosoknak kell állniuk. A polgárok viszont egész évben mindenfajta illeték befizetése nélkül leadhatják a feleslegessé vált háztartási gépeket és elektromos berendezéseket – televíziókat, számítógépeket, porszívókat, rádiókat, hűtő- és mosógépeket – a közterület-fenntartó vállalat telephelyén, ahol akkumulátorokat és használt gumiabroncsokat is átvesznek.

A részlegvezető tájékoztatása szerint Királyhelmecen idén ingyenes tavaszi lomtalanításra, illetve az építési hulladék elszállítására valószínűleg nem kerül sor, ez ugyanis a tapasztalatok alapján komoly kiadást jelentene a város számára. Ilyen szolgáltatás csak előzetes egyeztetés és egy előre megszabott illeték befizetése után igényelhető. Szabó Péter emlékeztetett arra, hogy a város területén lévő telkeken és a közeli kertövezetben továbbra is szigorúan tilos a hulladékégetés, a hatályos törvények, illetve a vonatkozó helyi érvényű rendelet ellen vétők komoly pénzbírságra számíthatnak. Királyhelmecen egyébként már megkezdődött a rendszeresen „újratermelődő” illegális szemétlerakatok felszámolása is. Nemrégiben ilyen munkálatok folytak a Stadion utcában, hamarosan pedig a Dobrai úti, az egykori borüzem melletti és a Kishegyen található lerakatok kerülnek sorra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?