Marcelházán átadták a hulladékgyűjtő udvart

Marcelháza |

<p>
<p>Pályázat útján kapott támogatásból épült fel a gyűjtőudvar, amelyet a napokban adtak át.</p>
<div><br /></div>
</p>

„436 ezer eurót kaptunk a beruházásra a környezetvédelmi minisztériumtól, a falunak ötszázalékos önrészt kellett biztosítania. A korszerűsítés során felépült egy új adminisztratív épület szociális helyiségekkel, egy üzemcsarnok, új traktort vásároltunk pótkocsival. A PET-flakonok feldolgozására préselőgépet vásároltunk 8700 euró értékben. A gyűjtőudvarban osztályozni fogjuk a műanyag flakonokat, külön a színeset, külön az egyszínűt, a kupakot is lecsavarjuk, így fogjuk a prés segítségével összezúzni. Az így keletkezett bálákat megvásárolják a községtől. A préselés által negyven zsák PET-flakonból keletkezik egy 150 kg-os műanyag bála. Tehát amiért eddig fizettünk, a jövőben azért pénzt kap a falu. Szolgáltatásunkat felkínáljuk a környező falvak részére is” – mondta Varga Ervin polgármester.

Egy újabb felhívásra reagálva a község pályázatot nyújtott be a gyűjtőudvar további bővítése céljából. Egy speciális gép segítségével tudják a közterületen a füvet nyírni, de alkalmas betonterület söprésére is. A gyűjtőudvar bővítésének keretében 1200 új kukát is vásárolnak. Ebben az évben 6200 euró értékben ágaprításra szolgáló gépet vásároltak, így a szövetkezet egykori silógödrében komposztálni tudják a lenyesett faágakat. (mir)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?