Régió

Magyarlakta települések is versenyben Az év faluja címért

Szántó | Húsz település verseng idén Az év faluja címért, köztük a Lévai járásbeli Szántó és Bát, valamint az Érsekújvári járásbeli Szímő.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 31. 13:41

A bírálóbizottság hét kategóriában értékeli a településeket. Andrej Švec, a verseny menedzsere elmondta, májustól júliusig járni fogják a falvakat, amelyek részt vesznek a versenyben. Figyelni fogják a község gazdálkodását és tervezését, valamint azt is, megfelelő feltételeket nyújt-e a vállalkozásoknak, és észszerűen használja-e ki a természeti erőforrásait. Értékelni fogják a község rendezettségét, tárgyi és szellemi örökségeinek gondozását, a partnerségek kialakítását, a közlekedési lehetőségek kihasználását, a látnivalókat és a környezetvédelmi tevékenységeket is. A győztes település képviselheti Szlovákiát a verseny európai fordulóján, amelyet a bécsi székhelyű Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség hirdetett meg. 
 
Az Év faluja címért idén Bát (Bátovce – Lévai járás), Blatnica (Turčianská Blatnica – Turócszentmártoni járás), Sárosbuják (Brežany – Eperjesi járás), Csércs (Čirč – Ólublói járás), Felsőtisztás (Horný Tisovník – Gyetvai járás), Hull (Hul – Érsekújvári járás), Garamszeg (Hronsek – Besztercebányai járás), Miklósvágása (Miklušovce – Eperjesi járás), Alsószabados (Nižná Voľa – Bártfai járás), Alsókörtvélyes (Nižný Hrušov – Varannói járás), Polhora (Oravská Polhora – Námesztói járás), Koháryháza (Pohorelá – Breznóbányai járás), Vereshegy (Poráč – Iglói járás), Szántó (Santovka – Lévai járás), Havas (Snežnica – Iglói járás), Szepestamásfalva (Spišské Tomášovce – Iglói járás), Nagyülés (Veľká Lehota – Zsarnócai járás), Vinna (Vinné – Nagymihályi járás), Szímő (Zemné – Érsekújvári járás), Zsebefalva (Župčany – Eperjesi járás) verseng. A településekre május 15. és július 31. között az interneten (www.e-obce.sk) is lehet szavazni. (guzsu, tasr)
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: 35 új fertőzöttet találtak kedden, haláleset nem volt

koronavírus

Koronavírus - Megjelent a delta variáns Szlovákiában

Kassa

Folytatódik a kánikula, délen hőségriadót rendeltek el

Kassa

Kassán is beindult a strandszezon

Nyárasd

Elkerülő utakat terveznek

sport a tévében

A magyarok és a szlovákok utolsó Eb-csoportmeccse a tévében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.