Régió

Losonc: Az új törvény miatt kétszer annyiba kerül a járdák téli karbantartása

Losonc | Egy törvénymódosítás értelmében a településeknek több járdát kell télen karbantartaniuk, mint korábban, Losonc városának ezért kétszer annyit kell hóeltakarításra fordítania. Erről Igor Korniet, a városi hivatal elöljárója tájékoztatott a városi képviselő-testület ülésén. Hozzátette: az önkormányzat eddigi számításai szerint ezek a kiadások 150 000 euróról 300 000 euróra nőnek évente.
TASR

2019. február 7. 08:12

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Elmondása szerint a város tárgyalni fog a társasházak gondnokaival, hogy biztosítsák be a járdák karbantartását, akár azoknak a lakóknak a segítségével is, akik érdeklődést mutatnak ez iránt. „Egyelőre szerződéses alapon biztosítjuk a hó eltakarítását a közhasznú szolgáltatások munkatársainak a segítségével. Azt azonban objektíven meg kell állapítanunk, hogy a havazás idején sosem lesz a hó egyszerre eltakarítva a város járdáiról. Ez nem csak nálunk van így. Azt hiszem, hogy ez általános érvényű” – jegyezte meg az elöljáró.

 

2019. február 6. 12:00

Komoly kihívást jelent a járdatakarítás

Juraj Pelč képviselő azzal folytatta, hogy az erre vonatkozó törvényt nagyon szerencsétlen megoldásnak tartja. „Ha a hóeltakarításra ennyit fogunk költeni, akkor ez a pénz valahonnan hiányozni fog – a játszótereken, a sportpályákon. Azt gondolom, hogy a lakók lehetnének annyira öntudatosak, hogy legalább télen segítenek a karbantartási munkákban” – jegyezte meg.

Ivan Siláči képviselő elmondása szerint a késmárki önkormányzat egy a járdák „örökbefogadásán” alapuló projektet indított, amelynek keretében a lakosok több ház előtt is eltakaríthatják a havat, és ezért valamiféle jutalmat kapnak.

„Hallottunk efféle projektről, és ezt jogi szempontból is elkezdtük kicsit elemezni. Nem utasítjuk el. Foglalkozhatunk vele, ha szükség lenne rá” – közölte Alexandra Pivková, a város polgármestere. A városi hivatal elöljárója hozzátette: a társasházak gondnokaival folytatott tárgyalások épp egy ilyen projektbe illeszkednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?