Régió

Lesz-e újra piac Komáromban?

Komárom | Az április 8-án bezárt Vasúti utcai piac miatt számos környékbeli őstermelőnek fájhat a feje, hiszen ezzel lényegében megszűnt az utolsó értékesítőhelyük is Komáromban. Az önkormányzat kész szigorúbb feltételeket biztosítani az általuk működtetett, de a járványhelyzet miatt szintén felfüggesztett piacon, amely az erőd közelében található.
Vataščin Péter

2020. április 10. 16:20

Lesz-e újra piac Komáromban?
A Vasúti utcai piacon jelenleg a levegő sem moccan. - A szerző felvételei

Április 8-ára gyakorlatilag piac nélkül maradt Komárom a koronavírus-járvány miatt okozott korlátozó intézkedések miatt. Az erőd mellett található, városi üzemeltetésű piacot korábban már bezárta az önkormányzat, ugyanis az Annam Centrum magáncég által üzemeltetett Vasút utcai kapacitása elegendőnek tűnt. Az államilag elrendelt szigorú higiéniai működési feltételekről ugyan megállapodott a cég a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatallal (RÚVZ), azonban az a fejlemények alapján úgy ítélte meg, az Annam Centrumnak nem sikerült maradéktalanul betartania ezeket. A gondok közt felmerült, hogy egyszerre túl sok ember tartózkodott a területen, emellett nem szabták meg a vásárlók felső létszámhatárát.

A RÚVZ április 6-án arról értesített az Annam Centrumot, hogy április 8-ától fel kell függeszteni a piac működését, míg a zöldség- és gyümölcstermesztőknek azt javasolták, házhoz szállítva adják el a terményeiket. A Vasúti utcán árusító termelők április 7-én aláírásokat gyűjtöttek a piac megnyitásáért. Az íveket a RÚVZ megbízott igazgatójának, Denisa Masárovának adták át.

A Vasúti utcai piacon jelenleg a levegő sem moccan.

Április 8-án a város polgármestere, Keszegh Béla levélben fordult a RÚVZ-hoz a piac bezárásával kapcsolatosan, amelyre azt a választ kapta, hogy a központi rendelkezések alapján nem járhattak el másként. A polgármester emellett levélben kereste meg a mezőgazdasági minisztert és az országos tiszti főorvost is, amelyben vállalja, hogy készek biztosítani a szigorú feltételeket az erőd melletti piacon. Kiemelten fontosnak látja az őstermelők megélhetésének biztosítását, s hogy a lakosok friss, helyben termelt zöldségeket tudjanak vásárolni. Mint írja, „a belépést és a létszámot városi rendőrök felügyelnék, a kezek fertőtlenítését biztosítjuk, kordonokkal biztosítanánk a távolságtartást. Ezen a területen zárt bódék vannak, a kisebb pultok is fedett fedett rész alatt találhatóak, biztosított a nagy tér a parkoláshoz.”

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változik a kiutazási formanyomtatvány

Változott a kiutazási formanyomtatvány

Végh Attila

Végh Attila: A ketrecben teljesen másképp érzi magát az ember

Alapszabály-ellenesnek vélik Berényi lépését

Matovič: Berényi barátommal ebédeltem

utazás

A fellendülésre várnak az utazási irodák

eKaranténa

Csaknem 2000 felhasználója van már az eKaranténa alkalmazásnak

somorjai edzés

Horváth Csaba: „12 fordulót már nem lehet lejátszani“

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.