Régió

Látogatási tilalom a kassai kórházakban

Kassa/Késmárk | Továbbra is átogatási tilalom van érvényben a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban, a Kelet-szlovákiai Ér- és Szívsebészeti Klinikán (VÚSCH), a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban és a sacai magánkórházban. Az óvintézkedést az influenzajárvány miatt vezették be.
Németi Róbert

2019. február 12. 13:11

A kassai kórházban péntek óta tart a látogatási tilalom 

A látogatási tilalom a szóban forgó kórházak valamennyi osztályát érinti. Lucia Kočková, a sacai kórház vezetéséért felelős Agel-csoport szóvivője lapunknak elmondta, a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) epidemiológiai osztályának szakembereivel való egyzetetés alapján a sacai, valamint a késmárki kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben. „A tilalom feloldásáról szintén a közegészségügyi hivatal szakemberei döntenek, ezért nem tudjuk, pontosan meddig tart ez az állapot” – nyilatkozta a szóvivő. Az influenzajárvány miatt az elmúlt hét során nemcsak a kórházakban, hanem számos tanintézményben is rendkívüli óvintézkedésekre volt szükség. A Kassa-vidéki járásban 21 iskolában rendeltek el rendkívüli szünidőt az influenzajárvány miatt, Kassa megyében pedig összesen 55 óvodát, alap- és középiskolát kellett bezárni. A kassai és a Kassa környéki magyar iskolák többségében is több diák hiányzik az átlagosnál, azonban eddig csak a Szepsi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát kellett bezárni. „Már múlt héten is rengeteg beteg gyerekünk volt, ezért nálunk ezen a héten is szünetel a tanítás” – nyilatkozta lapunknak Papp Andrea, az iskola igazgatója.

A Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal közleménye szerint az elmúlt időszakban közel 14 ezer akut légúti megbetegedést jelentettek az orvosok, ebből 1418 esetben influenzás betegekgről volt szó. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: A DAC-Slovan legjobb pillanatai

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Két magyar–szlovák hokimeccs a tévében

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?