Kórustalálkozó Ladmócon

Ladmóc |

<p>Az alkalomra idén - immár hagyományosan - nemcsak a zempléni egyházmegyéből, hanem más egyházmegyékből és a határon túlról is érkeznek kórusok.</p>

  A ladmóci református egyházközség június 19-én kilencedik alkalommal szervezi meg a helyi református templomban a közeli és távoli gyülekezetek kórusainak a találkozóját.

A vasárnap 15 órakor kezdődő találkozón hallható lesz a kiskövesdi nőikar, az örösi énekkar, a kisgéresi gyülekezet énekkara, a ladmóci gyermek és felnőtt kórus, a nagykaposi Cantabile kamarakórus, a Fiatal Reformátusok Szövetségének országos Cantate Domino kórusa, valamint Magyarországról a sátoraljaújhelyi Fejes István Vegyeskar.
A ladmóci kilencedik kórustalálkozó a helyi gyülekezet és a kórus tagjainak önzetlen segítségnyújtásával és támogatásával valósul meg.
Ladmócon kilenc évvel ezelőtt szervezték meg - a gyülekezet, illetve az énekelni szerető egyháztagok ösztönzésére – első alkalommal a kórusok találkozóját. „A kezdetektől az motivált bennünket, miként tudnánk alkalmat és lehetőséget biztosítani a közeli és távoli kórusoknak a találkozásra, egymás meghallgatására és megismerésére. Adva volt a kitűnő akusztikával rendelkező templomunk, amelyet a Bodrogköz legnagyobb református templomaként tartanak számon, valamint az akkor formálódó kórusunk. Az első kórustalálkozó élménye annyira fellelkesített bennünket, hogy azóta minden éven hívogatjuk és várjuk a gyülekezetekben működő énekkarokat a bemutatkozásra és egy kis hangversenyre"– tájékoztatott Spisák István, a ladmóci gyülekezet lelkipásztora. (Reformata, iski, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?