Régió

Korszerűsítik az iskolakonyhákat Komáromban

Komárom | A komáromi városvezetés az összes iskolakonyhát felújíttatja a városban. A város idei költségvetéséből 300 000 eurót különítettek el erre a célra, de elképzelhető, hogy ez az összeg még emelkedni fog. A felújítás keretében nem csupán a konyhákat korszerűsítik, a rekonstrukció érinteni fogja a vezetékeket, a csatornázást, a belső elrendezést és a konyhagépeket is, melyek többsége nem felelt meg az előírt normáknak. A korszerűsítést követően nőni fog a konyhák kapacitása is.
TASR

2019. február 18. 19:30

Illusztrációs felvétel - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

Komárom iskolai étkezdéiben jelenleg csaknem 3500 gyerek és több száz felnőtt étkezik. „Az iskolai étkezdéket nem csupán a diákoknak tartják fenn, az óvodásoknak és a nyugdíjasoknak is főznek itt. Az ingyenes ebéd bevezetése után növelnünk kell a kapacitásukat, ami több átalakítást is igényel” – mondta Keszegh Béla polgármester.

Komáromban jelenleg öt nagyobb, alapiskolai konyha működik és egy kisebb, óvodai Örsújfalun (Nová Stráž). Az utóbbi a jövőben ebédkiadóvá alakulhat át. Tervezik ugyanakkor egy újabb iskolakonyha nyitását a Rozmaring utcai alapiskolában, az üzemeltetés feltételei már adottak. 

Az iskolakonyhák korábban a városi hivatal fennhatósága alá tartoztak, ami nem bizonyult hatékony megoldásnak. A cél a felújítást követően az lesz, hogy a konyhák visszakerüljenek az iskolákhoz, hiszen a közvetlen felügyeletnek köszönhetően javulna a minőség. "Január eleje óta folyamatosan egyeztetünk a konyhafőnökökkel, az intézmények vezetőivel, valamint a közegészségügyi hivatallal” – mondta Ondrej Gajdáč alpolgármester. Az előzetes tervek szerint a konyhák felújítását a nyári szünidő alatt valósítanák meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Agresszív pénzbehajtási trükkök a hitelezőknél

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Donald Tusk lehetségesnek nevezte a brexit rövid távú halasztását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?