Régió

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Komárom | A komáromi városháza véget akar vetni annak gyakorlatnak, hogy külső végrehajtók hajtják be a tartozásokat. A városvezetés szerint az ilyen eljárás érzéketlen, és a magas végrehajtási díjak miatt az adósok nem mentesülhetnek a kötelezettségeik alól.
TASR

2019. február 18. 21:00

komárom klapka-tér somogyi
- Somogyi Tibor felvétele

A városi adókból és illetékekből felhalmozódott tartozások behajtása végrehajtó által a városi hivatal tájékoztatása szerint felháborodást kelt a lakosok körében. „Ennek oka elsősorban a végrehajtási költségek aránytalanul magas összege. A végrehajtó által kiszámlázott díjból a város egyetlen centet sem kap. Jórészt 2016-os, illetve 2017-es ügyekről van szó. Az érintettek nagy részének nem jelent gondot a tartozás rendezése, viszont felháborodását kelt, hogy az összeg akár négy-ötszörösére is emelkedhet a végrehajtási díjak miatt” – áll a városvezetés által kiadott közleményben.

A város által nyilvántartott tartozások összege eléri az 1,2 millió eurót, évente mintegy 5-6 ezer adósságbehajtásra kerül sor. A városháza hangsúlyozta, hogy az adósságok behajtásához továbbra is ragaszkodni fognak. „Máskülönben igazságtalanul járnánk el azokkal szemben, akik becsületesen, időben fizetnek. A külső végrehajtók helyett a városi hivatalon belül fogjuk intézni ezt az eljárást. Elsősorban is figyelmeztetni akarunk az esetleges tartozásokra, a következő lépés lesz a behajtás, de nem fogjuk aránytalanul felemelni az adósság befizetésével járó költségeket” – mondta Keszegh Béla polgármester.

A város arra biztatja a lakosokat, hogy indokolatlanul magas eljárási költség esetén éljenek a fellebbezés lehetőségével. „Az egész folyamatot az is nehezíti, hogy a jelenlegi előírások szerint a város nem választhatja meg, hogy konkrétan melyik végrehajtóval kíván együtt dolgozni, hanem véletlenszerűen rendelnek az ügyekhez egy végrehajtót” – magyarázta a polgármester. Emellett felhívta a lakosok figyelmét, hogy a városi hivatalban tájékoztatást kérhetnek az esetleges adósságaikról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A forradalomra emlékeztünk

Vida Máté: „Remélem, idővel bevehetetlen erőd lesz”

Frissítve

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom demonstrációja a pozsonyi Szabadság téren

ByeAlex dalával tarolt Ruszó Tibi

Rudolf Nurejev márványtáblát kap Budapesten

Gyilkos után az első áldozat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!