Régió

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Nyitra | Egy nyitrai áruház egyik biztonsági őre bevásárlókocsiba fektetett egy bejáratnál melegedő hajléktalant, és kitolta a parkolóba. Kint mínusz nyolc fok hideg volt, ha az egyik vásárló nem hívta volna a városi rendőrséget, a kocsiba szorult hajléktalan megfagy.
Vrabec Mária

2019. február 19. 14:33

Az eset január végén történt a Tesco Galéria bevásárlóközpont előtt. A vásárló próbálta kisegíteni a kocsiból a hidegtől megmerevedett férfit, de mivel ez nem sikerült neki, lefényképezte, és értesítette a városi rendőrséget. A városi rendőrök mentőt hívtak a hajléktalanhoz, majd felvették a kapcsolatot a biztonsági szolgálat vezetőjével. Az nem tudott a történtekről, és azt mondta, utólag bizonyíthatatlan, hogy a biztonsági szolgálat tagja helyezte a hajléktalan férfit a bevásárlókocsiba. „Másnap visszatértünk a bevásárlóközpontba, és ki akartuk kérni a biztonsági kamerák felvételeit, de erre végül nem volt szükség. A szolgálat vezetője azzal fogadott, hogy kiderült, melyik alkalmazottjuk volt a tettes, és a saját szabályzatuk szerint járnak el ellene” – tájékoztatott Erik Duchoň, a nyitrai városi rendőrség parancsnoka.

Elmondása szerint a Tesco Galéria vásárlói gyakran hívják őket, hogy a közeli menedékszálló lakói gyakran kéregetnek az áruház előtt, és ittas állapotban zaklatják azokat, akik nem adakoznak nekik. „Ez tényleg gond, és ennek megakadályozása a biztonsági szolgálat feladata, de nem úgy, hogy egy embert begyömöszölnek a bevásárlókocsiba, és kitolják a fagyra. Kíváncsi volnék, fertőtlenítették-e utána azt a bevásárlókocsit?” – mondta a rendőrparancsnok.

A bevásárlóközpont menedzsere nem kívánt nyilatkozni az ügyben, azt mondta, ez az áruházlánc sajtóosztályára tartozik. Onnan viszont nem kaptunk választ e-mailben elküldött kérdéseinkre.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?