Kirándulás a malomnál

kirándulás a jókai malomnál
TALLÓS/JÓKA |

A Galántai Honismereti Múzeum és a Nagyszombat Megyei Önkormányzat kirándulást szervezett a Galántán élő ukrajnai menekülteknek azzal a céllal, hogy kicsit kilépjenek a szürke hétköznapokból. 

A tallósi és a jókai vízimalmot látogatták meg a galántai Műszaki Szakközépiskola kollégiumában lakó ukrajnai menekültek. Barczi Zsolt, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat oktatásügyi osztályának munkatársa lapunknak elmondta, Takács Mihály, a Galántai Honismereti Múzeum igazgatója ajánlotta fel, hogy a múzeum megszervezi a kirándulást. „Amikor Galántára érkeztek a menekültek, Nagyszombat megye megszólította a környékbeli kulturális intézményeket, hogy gondolkodjanak el azon, tudnának-e olyan programot ajánlani, ami kicsit talán felemeli a lelküket. Ekkor döntöttük el Takács Mihállyal, hogy megszervezzük a kirándulást a két malomnál, de meg kellett várni a jó időt. A múzeum intézte az autóbuszt. Tallóson megnéztük a malmot, a helyi Malom csárdában palacsintával, üdítővel és kávéval vártak bennünket, rövid pihenő után Jókára utaztunk, ahol a malomban és a mellette lévő skanzenben tárlatvezetéssel néztük meg a látnivalókat, majd szabad program következett a Kis-Duna partján” – részletezte Barczi Zsolt. 

Rendeződött az életük

A galántai szálláshelyen lakók egy része már munkába állt, így főleg a gyerekek, a nagymamák és a kisgyermekes anyukák tudtak részt venni a kiránduláson. A gyerekek nagy része iskolába jár, a többiek online formában tanulnak. Huszonegy megyei fenntartású középiskolában 67 ukrajnai diák kezdte meg a tanulmányait a háború kitörése óta, tehát valamelyest rendeződött az éltük, noha a legtöbbjük abban bízik, hogy hamarosan hazatérhet. 

Újabb program

Barczi Zsolt és Takács Mihály már szervezik a következő programot a menekülteknek. A tervek szerint Galántán tesznek sétát, a honismereti múzeumba, a reneszánsz kastélyba és a neogótikus kastélyba látogatnak el hamarosan, és meghívást kaptak az Esterházy - wine&coffee kávézóba egy fagyira. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?