Júniusban újra kinyit a Galandia

Galandia akvapark
Galánta |

A városi költségvetés újabb módosítására volt szükség ahhoz, hogy a Galandia ismét megnyithassa kapuit júniusban. A fürdőnek a hónap elejétől van új ügyvezető igazgatója, aki szerint nagyon sok még addig a tennivaló.

Rendkívüli ülésre hívta a képviselőket Galánta város vezetése, hogy értesítse őket, a vonatkozó törvények értelmében a pénzügyi bizottság a költségvetési tételek átcsoportosításával 34 ezer eurót szabadított föl arra a célra, hogy a tervek szerint júniusban újra megnyithassák a Galandia fürdőt. Az ülést Peter Závodský alpolgármester vezette, aki elmondta, készül egy részletes beszámoló az akvapark fenntartási és beruházási költségeiről, amelyet azonban egyelőre nem szeretne a nyilvánosság elé tárni, ugyanis vannak benne hiányzó részek, de a képviselők megnézhetik. Szavai szerint az átcsoportosításra azért volt szükség, hogy a Galandia élére április 1-jén kinevezett ügyvezető igazgató folytatni tudja a munkát ahhoz, hogy tartani lehessen a júniusi határidőt. Jozef Huber kifejtette, nincs egyszerű helyzetben, ugyanis a számlák a fürdő szeptemberi bezárása óta folyamatosan érkeznek, amelyeket fizetni kell. Azóta, hogy átvette a Galandia vezetését, számos problémára fény derült, amelyekről a város vezetése is csak a közelmúltban szerzett tudomást, de azokra a nyitásig lehetőleg megoldást kell találni.

A képviselők közül többen tettek fel kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy a rendelkezésre álló pénzösszeg és időkeret elég lesz-e arra, hogy a júniusi újranyitás tényleg megvalósulhasson, valóban reális-e a június 1-i határidő.

„A jelenlegi keret nem lesz elég mindenre, de egyes beszállítókkal meg lehet kötni úgy a szerződést, hogy az elvégzett munkát vagy szolgáltatást elég lesz kifizetni nyáron, amikor már működni fog a fürdő. Sajnos a Galandiának nincs jó híre a beszállítók körében, nehéz újra felépíteni velük a bizalmat, ezért kevés olyan megrendelés van, amelynél nincs szükség előlegre. Ahhoz azonban, hogy legyen miből előleget adni, a képviselők támogatására van szükség. Elmondhatom, hogy mindent megteszek azért, hogy ha június 1-jén nem is, de 15-én mindenképpen megnyithassuk az akvaparkot”

– hangsúlyozta Jozef Huber. Elmondta azt is, hogy a hónap elejétől az lenne a dolga, hogy alkalmazottakat toborozzon a munkahelyekre és hogy a felújítással foglalkozzon, de a múltban kialakult problémák miatt egy sor feladatot kell megoldania, például rendezni régi tartozásokat, ki nem fizetett számlákat, amelyhez szerencsére minden segítséget megkap a városi hivatal alkalmazottaitól.

„Rendkívül felelősségteljes lépéseket kell tennem azért, hogy ne hozzam még rosszabb helyzetbe a fürdőt, mint amilyenben most van. A májusi képviselő-testületi ülésen már szeretnék részletesen beszámolni arról, mi mindent sikerült megvalósítani, milyen lépések és mennyi pénz kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt”

– fogalmazott. Az ügyvezető igazgató többször kiemelte, hogy a lakosságnak teljes értékű szolgáltatásokat szeretnének nyújtani, ezért szeretné, ha az akvaparkban használt technológia tökéletesen működne, amely gazdasági szempontból is fontos kritérium. Az alpolgármester a rendkívüli ülés végén megismételte, hogy június 15-én mindenképpen újra nyit a Galandia fürdő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?