Jung György Emlékkupa – kajakverseny Párkányban (FOTÓK)

kajak parkany
Párkány |

Szeptember 16-án a Mária Valéria hídnál tartotta meg a Jung György Emlékkupa kajakversenyt a TJ Dunaj sportegyesület.

Szeptemberi nyár, napfényes délelőtt, remek hangulat, sok-sok kajak a Dunán. Szombaton, szeptember 16-án, a Mária Valéria hídnál tartotta meg a Jung György Emlékkupa kajakversenyt a TJ Dunaj sportegyesület. Mint azt Jozef Kužel versenyigazgató lapunknak elmondta, ezzel a rendezvénnyel a legendás sportemberre és szervezőre emlékeznek, arra, aki Párkány egész sportéletét minőségi szintre emelte.

„Jung György meghatározó egyénisége volt a párkányi sportéletnek. Ott volt a papírgyári sportegyesület alapításakor és ő kezdeményezte a csónakház építését is – az még ún. Z  akcióban épült. Én még gimnazistaként vettem részt az építésében, brigádra jártunk. Tehát ez a verseny egy kellemes és tisztelgő emlékezés Jung Györgyre“ – közölte a versenyigazgató. A versenyen tömeges rajttal indultak a résztvevők, különböző korosztályokban, de a zsűri nem csak az időt pontozta.

„Az időt is figyelembe vesszük, de nem csak azt. Az első hat beérkezőt díjazzuk. Az első hármat oklevéllel és éremmel, aztán tárgyi ajándékokkal is. A Jung Emlékkupa nem számítódik bele a Szlovák Kupába, mert eredetileg áprilisban rendeztük volna meg, de akkor magas volt a Duna vízszintje, veszélyes lett volna, ezért tettük át a mostanra. De még ez a terminus sem teljesen szabad, mert Lengyelországban is zajlik egy ifjúsági verseny – tehát az idősebb kategóriák inkább oda mentek – taglalta Jozef Kužel.

Galéria

Mini kajakokkal is versenyeztek

A versenyszabályok szerinti 2 kilométeres távot a 8, 9, 10, 11 és 12 éves diákok teljesítették. Ők úgynevezett mini kajakokon indultak. A 13-tól 16 éves korig terjedő kategóriában pedig 4 kilométeres távot kellett kajakkal abszolválni, azaz ők két kört kajakoztak. A férfiak szintén 4 kilométeres távot teljesítettek, továbbá a kajakversenyen négy nő is evezett, ők szintén négy kilométeren versenyeztek. A kajakverseny napján egyébként Jung György sírját is megkoszorúzták a párkányi öreg temetőben. A kajakemlékkupán összesen 15 csapat indult, az eredményeket a canoe.sk internetes szakportálon találják meg az érdeklődők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?