Régió

Jobb egészségügyi szolgáltatásokat remélnek Vágsellyén

Vágsellye | Lakossági felmérést készített az önkormányzat arról, melyek a Vágsellyén élők prioritásai, a közevélemény-kutatás eredményei a 2015–2020-as időszakra vonatkozó gazdasági és szociális fejlesztési terv részét képezik majd.
Száz Ildikó

2019. június 18. 16:41

A csaknem ötszáz megkérdezett közül a lakosok több mint hatvan százaléka már több, mint huszonöt éve él a járási székhelyen és alig öt százalék költözött be a városba az elmúlt öt évben. A megkérdezettek csupán egyharmada talált megélhetési lehetőséget a városban, és mintegy negyven százalék ingázik naponta. Arra a kérdésre, mennyire elégedettek munka, lakhatás, gyereknevelés, vagy szociális szolgáltatások terén a város szolgáltatásaival, a megkérdezettek mintegy hat százaléka úgy válaszolt, hogy inkább elégedettek, és ötvenegy százalék inkább elégedetlen, a válaszadók nyolc százaléka egyáltalán nem elégedett. Ennél jóval kedvezőbb volt az önkormányzati fenntartású óvodák, iskolák működésének, valamint a közbiztonságnak a megítélése a lakosok részéről. A legnagyobb problémát a parkolók és a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya, valamint a közlekedés okozza az itt élők számára. Türelmetlenül várják a lakosok, hogy végre megkezdjék az elkerülő út megépítését. Arra a kérdésre, hogy melyek a város pozitívumai, a megkérdezettek huszonhat százaléka azt válaszolta, hogy könnyen és rövid idő alatt elérhető a szomszédos járási székhely, a megyeszékhely és a főváros is. A Vág folyó közelségét a válaszadók mintegy huszonhat százaléka emelte ki, és nyolc százalék volt elégedett azzal, hogy saját tulajdonban lévő családi háza, illetve kertje van a városban. Az, hogy megszűnt a kórház, a válaszadók csaknem negyven százalékát bosszantja, a forgalmi dugók a lakosok harminc százalékának keserítik meg a mindennapjait. A vendégmunkások jelenlétét a válaszadók csaknem tíz százaléka tartja kellemetlennek. Arra a kérdésre, hogy a lakosok aktívan bekapcsolódnak-e a város történéseibe, a lakosok huszonnégy százaléka válaszolt igennel, további harminchárom százalékuk még aktívabban venné ki részét a történésekben, csaknem ugyanennyien válaszolták, hogy nem érdeklik őket a társadalmi problémák. Elköltözni a városból a megkérdezettek mintegy tizenkét százaléka tervez a jövőben. Petra Szalayová a városi hivatal dolgozója a válaszok értékelésekor nyugtázta, hogy a lakosok elégedettek a művészeti alapiskola és a szabadidőközpont működésével, de korszerűbb sportlétesítményeket és játszótereket szeretnének látni a város területén.

Arra a kérdésre, hogy miben fejlődhetne jobban a városuk, a válaszadók harmincnégy százaléka az egészségügyet emelete ki, tizennégy százalék több kulturális és sportrendezvényre vágyik, és tizenegy százalék szeretne még több bevásárló, illetve szolgáltató központot a járási székhelyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Gyerekek ezrei élnek "szivárványos családban"

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 32.

D4/R7: pert indít a kivitelező az állam ellen

Vizes vb - Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

Hárman sérültek meg egy balesetben Rozsnyón

Anya és lánya szenvedett balesetet egy luxusautóban, az R2-esen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?