Játszótér mindenkinek

Dunatőkés
Dunatőkés |

Új játszóteret is kaptak az új kisszigeti lakosok Dunatőkésen.

„Álmodtunk egy nagyot és 2008-ban úgy döntöttünk, lakóparkot létesítünk nálunk is, ebben a különleges csallóközi ékszerdobozban” – kezdi a beszélgetést Csiba Mária, polgármester. Így jött létre a Kissziget, hiszen két víz, két híd között van, mindig is ez volt a neve. A falu úgy döntött errefelé fog terjeszkedni, mert ezek a telkek mind a falu tulajdonában voltak. Felparcellázták a 60 házhelyet, amelynek már valamennyinek megvan a tulajdonosa, sőt, sokan már ott is laknak. Ha mindenki beköltözik, egy kb. 300-400 lakosú közösség lesz az új lakóparkban, akiknek biztosan nem lesz mindegy, milyen a házak közvetlen környezete. „Tudatosítottuk, hogy az emberek nemcsak lakni akarnak és ha már egy ilyen gyönyörű környezetben választanak lakhelyet mint Dunatőkés, akkor adjunk valamit vissza a természetből. Ezért a falu meghagyott egy 500 négyzetméternyi területet, amelyről az önkormányzat úgy döntött, hogy itt egy kisebb közösségi teret létesít, amely találkozásokra, beszélgetős üldögélésekre és játszótérnek is ideális lesz” – mesél az ötlet születéséről Csiba Mária polgármester.

Galéria

A Mezőgazdasági Ügynökségnél (PPA) kiadott pályázati kiíráson sikerrel megszerezték a 67 ezer eurós támogatást, amely összeget a falu 5 százalékos önrésszel támogatott és elkezdődhetett a közbeszerzési eljárás. Mint az már lenni szokott, semmi sem olyan egyszerű, amilyen lehetne, így miután az első közbeszerzés győztese szőrén-szálán eltűnt, mintha elnyelte volna a föld, jött a második közbeszerzési kiírás, amelyet 2020-ban a túrócszentmártoni Agger cég nyert meg, ami viszont főnyereménynek bizonyult a falu számára. „Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a túrócszentmártoni cégről, mert minden egyes kérésünket maradéktalanul és időre teljesítették. A kialakított három központi hely, az egyik tornagépes a másik kisebb gyerekek, a harmadik pedig nagyobb gyerekek játszóterének alkalmas eszközökkel, pontosan olyan amilyennek elképzeltük. Ráadásul az időközben elég meredeken felfelé ívelő építészeti anyag árak semmilyen módon nem nyilvánultak meg a költségvetésben” – mondta a polgármester, majd folytatta: „Nagyon nagy köszönet illeti a kisszigeti lakóközösséget is, akik mind egy szálig gereblyékkel, kapákkal, ásóval ha kellett, nekiálltak és boronálták a tereprendezés előtt a területet, hogy a fákat, cserjéket és füvet gond nélkül telepíthessék a cég dolgozói. Ez a tér most már mindnyájunké, kicsiké, nagyoké egyaránt, hiszen a játszótér nem azért van, hogy a szülő megszabadulhasson a gyerektől és nyugodtan telefonálhasson, hanem ami nagyon fontos, hogy a játék örömét közösen éljék meg.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?