Régió

Játszótér épült Cséfalván, könyves megállót is terveznek

Gelle/Cséfalva | Nagyszombat megye 5 ezer eurós támogatásából épült játszótér a Gelléhez tartozó Cséfalván. A helyiek további fejlesztéssel számolnak.
Somogyi Katalin

2021. augusztus 19. 18:40

Cséfalva
- Somogyi Katalin felvétele

„Négy évvel ezelőtt költöztem vissza a szülőfalumba a férjemmel, akkor született a kislányunk. Nagyon élveztem a falu csendességét, békéjét és biztonságát. Naponta sétáltam a babakocsival keresztül-kasul a falun, voltak olyan napok, amikor egy lélekkel sem találkoztam. Természetemből adódóan igényeltem más emberek társaságát és hiányzott a csevegés. Forrott bennem a tenni vágyás, így tavaly márciusban eldöntöttem, nekifogok” – beszél a kezdetekről Csiba Ágnes, a tejfalui alapiskola pedagógusa.

Cséfalva


Állhatatosságának és lankadatlan energiájának hála nyílt meg a cséfalvai Margaréta játszótér. 2020 márciusában beadta saját projektjét a Nagyszombat megye által kiírt, szabadidős tevékenységeket támogató pályázati felhívásra, A „Fiatal családok falujává szeretnénk válni” pályázatra 5000 eurót igényelt egy játszótér megépítésére. A pályázat elbírálása után a játszótér projektje holtversenyben volt egy másikkal a 9. és a 10. helyen. Hátra volt még a nyilvános lakossági szavazás, de csak az első tíz pályázat kapott támogatást. Ekkor támadásba lendültek a fiatal anyukák. Akit csak lehetett mozgósítottak, mert egy telefonszámról csak egy szavazatot lehetett leadni. Az erőfeszítésnek meg is lett az eredménye, a játszótér projektje az ötödik helyen végzett, így megkapta a támogatást. Farkas Gábor és gellei csapatának szakszerű, precíz munkáját dicséri a játszótér.

„Eddig az egyetlen közösségi tér Cséfalván a temető volt, ahol emberi utunk végződik. Örülök, hogy megépült az első kis emberi lépéseknek teret adó játszótér is. Nagy köszönettel tartozom Csiba Ágnesnek, aki nemcsak megálmodta, de meg is valósította a cséfalvai játszóteret. Az önkormányzat minden segítséget megad a működéséhez” – mondta Iván Lajos polgármester. „Cséfalván az évek során fokozatosan minden megszűnt: az iskola, az óvoda, bezárt az üzlet, sőt, már kocsma sincs. Nagyon bízom benne, hogy ez a játszótér segít a falusi élet újraindításában. Álmom egy könyves megálló a padok mellé, ahova mindenki elhozhatja kiolvasott könyveit, amelyek mások számára értékesek, érdekesek lehetnek. Ha összejön a pénz, a játszótér még egy csúszdás mászókával is bővülni fog” – zárta Nagy Ágnes, helyi lakos. 

Cséfalva

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
d

Jövőre 2 euró fölé emelkedhet az üzemanyag ára

fd

Sok polgármesternek rekordmértékű fizetése van!

Szlovákia újabb hadianyagot ad Ukrajnának

Szlovákia több mint tízmillió euró értékben adományoz hadi felszerelést Ukrajnának

ss

Nem csak influenza terjed az iskolákban...

határellenőrzés

Csehország meghosszabbítja az ellenőrzéseket a szlovák határon

1 700 eurót költött el egy lopott bankkártyáról

Veszélyes cégre figyelmeztet a Szlovák Nemzeti Bank – átverhetik az ügyfeleket!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.