Ismertette terveit és bemutatta helyettesét az új érsekújvári kórházigazgató

Kórházi felvétel
Érsekújvár |

Megtartotta első vezetőségi ülését Zuzana Lukáčová, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet augusztus 12-én kinevezett új igazgatónője. E hét elején ismertette az érsekújvári egészségügyi központ alkalmazottaival a stratégiai terveit, amelyek gazdaságosabbá és hatékonyabbá tennék a kórház működését.

Az új igazgatónő Karol Hajnovičot váltotta a vezetői poszton, aki 2021 július elsejétől állt a kórház élén. Michal Palkovič egészségügyi miniszter személyesen mutatta be a sajtónak Zuzana Lukáčovát és azzal indokolta elődje leváltását, hogy a vezetőcserére a kórház kedvezőtlen gazdasági helyzete miatt volt szükség. Néhány napra rá saját kérésre távozott a kórház mindhárom korábbi igazgatóhelyettese: Alena Tamaškovičová egészségügyi, Roland Száz belső szabályozásért felelős és Zuzana Adamková gazdasági igazgatóhelyettes. Ľubica Juríková kórházi szóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hétfői vezetőségi ülésen az új igazgatónő elmondta, a kórház belső szabályozásával kapcsolatos feladatkört az igazgatói, az egészségügyi és a gazdasági részleghez csatolná, ami a lehető leghatékonyabbá tennél a kórház minden szinten történő irányítását. Zuzana Lukáčová stabilizálni szeretné a kórház személyzeti és gazdasági helyzetét. Az új igazgató utalt a jelenlegi gazdasági kihívásokra, véleménye szerint elkerülhetetlen a kiadások optimalizálása a kórház gazdasági mérlegének megtartása érdekében. Az egészségügyi intézet dolgozóit tájékoztatta a kórház gazdasági eredményeiről, amelyekből kiderült, hogy 2023. június 30-ig az érsekújvári kórház 6 403 295 euró veszteséget halmozott fel, ami havi lebontásban több mint egymillió euró tartozást jelent. A kórház új vezetése elsődleges feladatának tartja tartós megoldást találni a gazdasági stabilitás elérésére. Zuzana Lukáčová hangsúlyozta a hét eleji kórházi ülésen, hogy az Egészségügyi Felügyeleti Hivatalban szerzett tapasztalatai lehetővé tették számára, hogy megismerje a kórház felépítését és kihívásait. Olyan jó csapatot kíván létrehozni, amely öregbítené az érsekújvári egészségügyi központ hírnevét. Bemutatta a kórház új egészségügyi igazgatóhelyettesét, Peter Kišška korábbi nyitrai kórházi sebészorvost, aki rendszeres munkatalálkozókat tervez az egyes osztályok alkalmazottaival. Ezeken az aktuális problémákról és a szükséges lépésekről tárgyalnának. Az új igazgatóhelyettes lényeges szempontnak tartja az érsekújvári kórház iránti lojalitást és hatékonyságot.

A kórház új vezetése szeretné megfékezni a kórház további veszteségességét, ennek megfelelően tervezi a következő lépéseket.
 

Érsekújvár
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?