Illegális szemétlerakatok Kassán

Kassa |

<div>Egyre több a szemét a városban. Kassa Óváros honlapján hívta fel a lakosokat arra, hogy segítsenek rendet tartani a városban, és kerüljék a szabálysértéseket.</div><div>&nbsp;</div>

„A város közterületei, főként a hulladékgyűjtő konténerek környékén egyre gyakrabban alakulnak ki illegális hulladéklerakatok” – közölte Ladislav Šarocký, az óvárosi hivatal jogi és személyzeti osztályának szakelőadója. Elmondása szerint ugyan a magisztrátus havonta egyszer eltakarítja az illegális szemétlerakatokat, de szinte azonnal újabb hulladék kerül a helyükre. „Akik a konténer mellé rakják a szemetet, szabálysértést követnek el. A városi rendőrség 165,96 eurós büntetést is kiszabhat” – tette hozzá. Šarocký az tanácsolja a lakosoknak, a szelektívhulladék-gyűjtő tartályokba is csak az oda való szemetet rakják. A szemétgyűjtők körül semmi keresnivalója a nagyméretű és építési hulladéknak, sem a veszélyes hulladéknak. Az ilyen szemetet a város hulladékgyűjtő udvaraiba szállíthatják a lakosok. Kassán három ilyen gyűjtőhely van, a Jesenský, a Vágóhíd, valamint a Poprádi utcában. Kassa önkormányzata a városrészekkel közösen takarítási programot szervez, rendszeresen óriáskonténereket állít a lakótelepekre, hogy ne kelljen messzire vinni a nagyméretű hulladékot. A konténerek kihelyezésének idejét minden városrész az internetes oldalán közli. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!