Régió

Huszonnégy család kapott új otthont

KIRÁLYRÉV | Két tizenkét lakásos társasházat és egy bekötőutat adtak át Királyrévben. Az út melletti üres telkek is arra várnak, hogy beépítsék őket.
author
Tornyai Bianka

2022. július 2. 17:20

Királyrév-lakásátadás
Nagy József, a kivitelező cég vezetője, Ľubomír Antal, a Nagyszombati Járási Hivatal építésügyi osztályának vezetője, Agócs Gergely polgármester, Katarína Bruncková, az építésügyi minisztérium államtitkára és Tomáš Lamprecht, az Állami Lakásfejlesztési Alap képviseletében a szalag átvágásával átadták a lakásokat. - Tornyai Bianka felvételei

Új utca nyílt Királyrév szélén a Nádszeg felé vezető út jobb oldalán. A most átadott út mellett néhány családi ház épül, a bal oldalon pedig felépült az építésügyi minisztérium és a lakásfejlesztési alap támogatásával az a két tizenkét lakásos társasház, melynek ötlete 2019-ben fogalmazódott meg a helyi képviselő-testületi ülésen. Agócs Gergely polgármester kiemelte, a minisztérium több mint félmillió eurós vissza nem térítendő támogatása hatalmas segítség volt a község számára, hiszen ez az összeg jócskán meghaladja Királyrév éves költségvetését. Az Állami Lakásfejlesztési Alap (Štátny fond rozvoja a bývania) közel 880 ezer eurós hitelt nyújtott a beruházáshoz. Agócs Gergely hangsúlyozta, hiába azonban bármilyen támogatás, ha nincs egy jó, felkészült, együttműködésre kész, megbízható kivitelező, a községnek azonban szerencséje volt, hogy egy nagyon jó csapatra talált, az NJ-STAVEX Kft. alkalmazottaiban, akik a legszélsőségesebb időjárásban és mindenféle körülmények között is a lehető legpontosabb munkát végezték és még a kitűzött határidő előtt befejezték a munkát. „Szerencsére a koronavírus-járvány sem akadályozta az építkezést és a legtöbb alapanyagot sikerült megvenni még a nagy áremelkedések előtt” – mondta el lapunknak a polgármester hozzátéve, hogy az új utcában lehetőség van arra, hogy további bérlakások épüljenek. Megköszönte a Nagyszombati Járási Hivatal építésügyi és környezetvédelmi osztálya munkatársainak, a község építésügyi hivatalának a segítséget és mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósításhoz. Az ünnepélyes átadáson Elek László esperes megáldotta az építményeket, a szalag átvágása után pedig a leendő lakók körbejárhatták a lakásokat. 

A négy kétszobás és húsz háromszobás lakást az önkormányzat építésügyi bizottsága osztotta szét a pályázók között. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy helyi vagy királyrévi kötődésű egyének, családok legyenek a lakók, de nem kizárólag ez volt a feltétel. A peredi Somogyi Nikoletta és a nádszegi Kálozi Dávid azért igényelt lakást, mert félúton van a két település között. Ez lesz az első önálló, közös otthonuk. „Azért is kérvényeztük, mert újépítésű lakásokból választhattunk. Az volt számunkra a prioritás, hogy az első emeleten lakhassunk, ne a földszinten vagy a felső szinten. Hosszútávra tervezünk, ezért szerettünk volna háromszobásat, hogy ha úgy adódik, családot alapíthassunk. Később szeretnénk saját házat építeni” – mondta el Kálozi Dávid. 

Galéria
4 kétszobás, 20 háromszobás lakást adtak át
Elek László esperes megáldja az építményeket
Átadás
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Matovic

Több száz eurós béremelést kaphatnak a nővérek

kánikula k

Vörös hőségriasztást adtak ki péntekre, 40 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet!

papírsárkány

SZÖRNYŰ TRAGÉDIA: Papírsárkány ölt meg egy hatéves fiút

Motorbiciklisekből is Motorbiciklisekből is gazdag volt a felhozatalgazdag volt a felhozatal

A Csallóközi Flúgos Futam találkozója

új szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

f

KVÍZ: Meg tudod mondani 3 szereplőből, hogy melyik magyar filmre gondoltunk?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.