Régió

Hulladékgyűjtő telep létesül Párkányban

Párkány | Kéthektáros területet vásárolt meg Párkány a belügyminisztériumtól a Téglagyári út mentén. A város hosszú távon a saját ingatlan- és telekvagyonát szeretné gyarapítani, ezt a telket az elhelyezkedése miatt olyan célokra szánják, amelyeket belterületen nem szerencsés megvalósítani.
Buchlovics Péter

2019. október 19. 14:30

Hulladékgyűjtő telep létesül Párkányban
A Téglagyári úton hulladékgyűjtő udvar és komposztáló épülne. - A szerző felvétele

Mivel a szóban forgó területet Párkány közérdekű célra használná, ezért az állami tulajdonról szóló törvény értelmében igen kedvező áron, az eredeti érték 10 százalékáért, azaz 4700 euróért vehette meg a belügyi tárcától.

Hulladékgyűjtő telep

A város saját hulladékbegyűjtő telepet létesítene rajta. „A területet hulladékgazdálkodás, hulladékosztályozás céljára szemeltük ki, és itt építenénk egy új komposztálót is – közölte lapunkkal Sipos István, a városháza szakelőadója. A kéthektáros területből 1800 négyzetmétert a város egy helyi polgári társulásnak ad át és kerít el, ahol kutyamenhely létesül. Az elhanyagolt telket már kitisztították, és hamarosan elkerítik. Párkány azt is tervezi, hogy a komposztálással és a hulladékudvarral kapcsolatban saját műszaki eszközöket vásárolna. „Osztályozó berendezések és a városban üzemeltetett különféle traktorok, gyűjtőautók beszerzéséről van szó. Tehát mindenképpen javulna a géppark azon része is, amivel a lakosok naponta találkoznak, az utcai hulladék-begyűjtő autó, a berakó vagy a szervizkocsi – taglalta Eugen Szabó, Párkány polgármestere.

Közmunkások bázisa

Képviselő-testületi jóváhagyás alapján Párkány a belügyi tárcától megvett egy régen, a rendszerváltás előtt óvodának helyet adó épületet is. A belvárosban található, régi fürdő melletti, stratégiai értékű ingatlanról van szó. Itt a tervek szerint a közmunkások műszaki központját és napközi bázisát alakítanák ki. A belső helyiségekből már elhordták a szemetet és a lomot, az épület körül – két és fél méter szélességben – pedig kivágták a bozótost és kitakarítottak. A felújításhoz viszont további összegekre lesz szükség, mert az ingatlan sokáig üresen állt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Újra támadnak a telefonos csalók

Frissítve

25 év börtönre ítélték a Sátor-banda egyik tagját

GYORSHÍR: Pénteken temetik Ján Oravec, volt párkányi polgármestert

Oktató-nevelő komplexum konténerből

A pékek is az igazságtalan dotációs rendszer áldozatai

Kresák Drucker pártjában folytatja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!