Régió

Hónapok óta üresen áll a kész lakótömb Tornalján

Tornalja | Hetek óta a besztercebányai járási hivatal jóváhagyására vár a Sajó menti település. A város addig nem adhatja át az alacsony komfortfokozatú bérlakásokat, amíg azok a tulajdonába nem kerülnek.
Ibos Emese

2014. szeptember 17. 13:25

Tavaly tavasszal kezdte el a kivitelező a Dobšinský utcai alacsony komfortfokozatú bérlakások építését. A város bérbe adta a kiválasztott földterületet, a vállalkozó saját költségén építette fel a 18 lakásos házat. Az önkormányzat a kész épületet vásárolja meg. A mintegy 600 ezer eurós beruházás költségeinek 70 százalékát vissza nem térítendő támogatásból, 30 százalékát hosszú lejáratú, kedvezményes hitelből fedezi a város. Ez utóbbit a bérleti díjakból befolyt összegből törlesztik.

Tavasszal elkészült a lakótömb. Február végén elindították a hitel- és a támogatásigénylés folyamatát. Szögedi Anna polgármester lapunknak elmondta, a város és a kivitelező augusztus elején minden, a szerződés aláírásához szükséges dokumentumot eljuttatott a besztercebányai járási hivatalhoz. A város már aláírta a szerződést, most annak nyilvánosságra hozatalára várnak. „Ezt követően a hivatal ellenőrzi a kész lakótömböt, átutalják a megvásárlásához szükséges összeget, miután a város tulajdonába került, átadhatjuk az igénylőknek. Csak a hivatalon múlik, milyen gyorsan lépnek” – magyarázta Szögedi Anna. Hozzátette, márciusig 142 lakásigénylő jelentkezett a városi hivatalban. Közülük negyvenen feleltek meg a feltételeknek, azóta viszont nyolcan visszavonták kérelmüket. Tizenhét igénylő tartozik a városnak, egy pedig nem tornaljai lakos. „A napokban összeül a lakásbizottság és összegzik a kérvényezők aktuális adatait” – zárta a polgármester.

A Dobšinský utcai bérlakások odaítélésének feltételei között szerepel, hogy csak tornaljai lakosok kérvényét fogadják el. Előnyben részesítik a kisgyermekes családokat, feltéve, ha nem tartoznak a városnak. Azt is megvizsgálják, hogy az igénylő képes lesz-e rendszeresen fizetni a bérleti díjat. Kizáró ok lehet azonban, ha a gyerek iskolakerülő.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
d

Karantén alá helyezték egy trencséni üzem alkalmazottainak egyötödét

koronavírus

Koronavírus: Elhunyt egy fertőzött személy, ezzel Szlovákiában már harminc a halottak száma

koronavírus

Ha valaki kockázatos országból tér haza, értesítenie kell a hatóságot

Korpás

Szívtérkép hangokból

Súlyos baleset történt a Szenci járásban

koronavírus

63 új fertőzöttet regisztráltak szerdán, április óta nem volt ilyen sok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.