Helembai Ipoly-híd: megvan a közbeszerzés nyertese

Helembai Ipoly-híd: megvan a közbeszerzés nyertese
Helemba |

A Helemba és Ipolydamásd közti új Ipoly-hidat és a rávezető utakat a nemzetközi közbeszerzés nyertese, a Colas Zrt. és a Colas Slovakia építi meg. A munkaterületet január második felében adják át – tájékoztatta az Új Szót a budapesti Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt.

Az uniós forrásból, Helemba és Ipolydamásd közt megépülő új Ipoly-hídra a támogatási fedezet rendelkezésre áll, a nemzetközi közbeszerzés lezajlott. az építkezés mindhárom részére vonatkozóan megvan a tender nyertese – közölte szerkesztőségünkkel a projekt lebonyolítója és vezető partnere, a budapesti székhelyű Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. A nyertes ajánlattevők és a kivitelezésre fordított összegek a következők: az Ipoly-híd esetében a Colas Közlekedésépítő Zrt., nyertes ajánlati ár nettó egymillió nyolcszázhetvenkétezer százhuszonhárom euró. A magyar oldali útcsatlakozásra a nyertes a Colas Út Zrt., nyertes ajánlati ár nettó egymillió háromszázötvenötezer kilencszázkilencvenhárom euró, a szlovák oldali útcsatlakozásra pedig a Colas Út Zrt. és a Colas Slovakia, nyertes ajánlati ár nettó hatszáztízezer ötszáztizenhárom euró – reagált megkeresésünkre a NIF Zrt. Az eljárás eredményesen lezajlott, a szerződéskötési folyamat megkezdődött. Az aláírt szerződés várhatóan december 15-ig rendelkezésre áll. A munkaterület átadása tervezetten január második felében megtörténik – tette hozzá az uniós projekt lebonyolítója.

Az Ipoly-híd költségeit 50-50%-ban fedezi a magyarországi beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő és Nyitra Megye Önkormányzata. A hídszerkezet egyetlen nyílással hidalja majd át az Ipoly folyót. Az Ipoly-híd teljes hossza 71 méter. A két hídfő közötti nyílás mérete 54 méter. A hídhoz a magyar oldalon 540 méter, míg a szlovák oldalon 175 méter hosszú csatlakozó út épül. A híd egyik oldalán kétirányú kerékpárút létesül. A híd a közúti személyforgalomra és legfeljebb 3,5 tonna össztömegű tehergépjárművek átkelésére épül meg – közölte korábban a NIF Zrt. Az új hídon vezet majd át az EUROVELO 6-os nemzetközi kerékpárút is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?